Blackberry OS’a Bir Ağır Darbe Daha

Whatsapp'ın eski sürüm işletim sistemlerinden çekilmesinin ardından bu sefer de Facebook uygulaması desteği sona erdi.

Blackberry OS’a Bir Ağır Darbe Daha
21 Mart 2016 Pazartesi 15:08

Geçtiğimiz aylarda Whatsapp resmi olarak Windows Phone 7.5, Symbian ve Blackberry OS işletim sistemlerinden çekilmişti. Artık bu OS’ları kullanan cihazlara Whatsapp yüklenemiyor. Bugün de Facebook aynı şekilde uygulamalarını bahsedilen 3 işletim sisteminden çekti. Zaten Google servislerinde güncelleme alamayan kullanıcıların tek çaresi, Android veya iOS’a geçmek.

Whatsapp ve Facebook uygulamalarına Android için yazılımsal, iOS için donanımsal Force Touch özelliği eklenecek. Bu yıl içerisinde iki uygulama da baştan aşağıya yenilenmiş olacak. Ancak eski işletim sistemlerini kullananların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Halen Android 2.3, Symbian ve Windows Phone’un eski sürümlerinin aktifliği %9 civarında. Şirketler için bu önemli bir rakam. Ancak Facebook eski sürüm kullanan kitleyi gözden çıkardı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.