Beklenen sinyal uzaydan geldi

Türksat 4B uydusu yörüngeye yerleşme aşamasına geldi. Başarıyla fırlatılan Türksat 4B uydusu ilk sinyali gönderdi.

Beklenen sinyal uzaydan geldi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Türkiye'nin 7. haberleşme uydusu Türksat 4B Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatılmasının ardından yörüngeye yerleşme aşamasına geçti. Dünyanın etrafındaki dönüşünü 6 günde tamamlayacak uydunun 50. boylama yerleşeceği ifade ediliyor. 

Bu sabah ilk sinyali İtalya'nın Fucini yer istasyonu tarafından alınan Türksat 4B uydus internetten telefon ve televizyon iletişimine kadar bir çok alanda gelişmelere neden olacak. Aralık ayı içerisinde faaliyetlrine başlaması beklenen uydu için yapılan çalışmalar uzun süredir devam ediyordu.

Atmosferden 5 dakika içinde çıkan uydu, 9 saat içinde roketinden ayrılarak dünya etrafında dönüş aşamasına geçti. Fırlatılan roket ise uzayda başıboş dolaşan uzay çöpleri arasına katıldı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.