Apple’dan son dakika sanal adım!

Apple yeni adımlarını saniye saniye atmaya devam ediyor, şirketin yeni verilerine göre 2016 yılı sanal gerçeklik yılı olabilir.

Apple’dan son dakika sanal adım!
23 Ocak 2016 Cumartesi 03:02

Apple yeni adımlarını saniye saniye atmaya devam ediyor, şirketin yeni verilerine göre 2016 yılı sanal gerçeklik yılı olabilir.

Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik cihazları altın çağını yaşıyor. Neredeyse her teknoloji firması bir köşesinden bu dünyaya adım atıyor. Bu zamana kadar söz konusu teknolojiler konusunda sessizliğini koruyan Apple da ileride sessizliğini bozacağa benziyor. 

Financial Times’ın haberine göre Apple, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik konusunda deneyimli bir isim olan Doug Bowman’ı bünyesine kattı. HTC Vive, Google Cardboard ve Google Glass gibi cihazlarda kullanılan teknoloji üzerine uzun yıllar deneyimi olan Bowman, şimdi de Apple için uzun süredir çıkarması beklenen cihazı için çalışmalar yürütecek gibi görünüyor. Apple son zamanlarda bahsi geçen teknolojileri yakın takibe almış durumda. Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklikle ilgili birçok patenti elinde bulunduran Cupertinolu şirket, geçtiğimiz dönemlerde Emotient adlı yüz ifadelerini algılayabilen bir firmayı bünyesine katan ve Faceshift isimli hareket algılama teknolojisi geliştiren şirketi satın alan Apple, son işe alımıyla birlikte artık bu pazara yönelik bir cihaz geliştireceğinin belirgin sinyallerini veriyor. Ancak Apple’ın şu an herhangi bir sanal gerçeklik cihazı geliştirip geliştirmediği ya da geliştiriyorsa ne zaman piyasaya süreceği şimdilik bilinmezliğini koruyor. 


Etiketler; #Apple
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.