Apple Watch Kalp Krizi Geçiren Kişiyi Kurtardı

Apple Watch'un nabız ve tansiyon ölçme fonksiyonları ABD'de bir adamın kalp krizinden dolayı hayatını kaybetmesini önledi. Tıp dünyası teknolojinin yararlarını bir kez daha gündeme getirdi.

Apple Watch Kalp Krizi Geçiren Kişiyi Kurtardı
17 Mart 2016 Perşembe 18:18

Apple’ın kendi cihazlarıyla bağıntılı kullanılması için ürettiği akıllı saat, Apple Watch ABD’de hayat kurtardı. Olay henüz duyulsa da 2015 18 Ağustos’ta Dennis Anselmo isimli bir kişi kendisini kötü hissederek evinde koltuğuna yığılmış. Ardından akıllı saati Apple Watch’ta yüklü olan sağlık uygulaması uyarı vermeye başlamış ve 911 acil durum hattını aramasını sağlamış. Ardından gelen sağlık ekipleri Dennis Anselmo’yu kalp krizi nedeniyle ölmekten kurtarmışlar.

Bu inanılmaz olay teknolojinin iyi tarafları hanesine yazıldı. Anselmo aylar sonra yaptığı röportajda şöyle diyor: “35 adet akıllı saatim var, tam bir akıllı saat tutkunuyum ancak olaydan sonra favorim Apple Watch oldu. Eğer kolumda takılı olmasaydı kesinlikle kalp krizi geçirdiğimi anlamaz ve 911’i arayamazdım. Özellikle benim gibi ileri yaşlarda olan herkese öneririm. Hayatımı Apple Watch’a borçluyum.”

Apple Watch’un nabız ölçme ve tansiyon takip etme gibi işlevleri bulunmakta. Yerleşik gelen sağlık uygulamaları sayesinde kişi eğer acil bir duruma düşerse 911’i arama sesli olarak yapılabiliyor. 210 üzeri tansiyonda akıllı saat kendi kendine acil hattı arıyor ve durumu, adresi bildiriyor. Spor için geliştirilen bu sensör ve uygulamaların hayat kurtardığına şahit olmak güzel. Haberin yayılmasıyla Apple Watch’un da popülerliği arttı. Gelecekte herkesin yanında bir hemşire olacak gibi, gidişat bunu gösteriyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Güzel bir teknoloji.