Apple, iPhone Kilidini Açmamakta Direniyor

ABD'de görülen terörist davasında Apple ile FBI karşı karşıya geldi; tüm teknoloji şirketleri iPhone kilidinin kırılıp kırılamayacağını takip ediyor.

Apple, iPhone Kilidini Açmamakta Direniyor
22 Mart 2016 Salı 13:39

ABD’de bir sosyal danışma merkezinde silahlı saldırı düzenleyen ve 14 kişiyi öldüren Syen Rizwan Farook’un davasında zanlının telefonunun açılabilmesi için Apple’dan yardım istendi. FBI’ın yakaladığı Farook için IŞİD militanı olduğu düşünülüyor. Ve iletişimini de telefonu ile sağladığı. Ancak Apple cihazlar hiçbir dış yazılım ve donanımla açılamamakta. Kilidin kırılabilmesi için tek yol Apple’ın yardımı. Mahkeme Apple’a yardım etmesi için celp gönderdi fakat şirket avukatları bunun “tehlikeli bir emsal” olacağını savunarak yardımı reddettiler. “Eğer iPhone kilidi şirket tarafından açılırsa milyonlarca iPhone sahibi gizliliği ve güvenliği için endişeye düşer” açıklamasını yaptılar.

FBI, Apple’ın reddinin ardından mahkemeye başka bir kaynak tarafından iPhone kilidinin açtırılabileceğini önerdi. Mahkeme cihazda veri kaybı olmayacağının garantilenmesi halinde kilidin kırılmasını emretti. Apple ise şimdi FBI’ın nasıl kilidi açacağını merak ediyor. Eğer FBI gerçekten de telefon kilidini açarsa, bugüne kadarki tüm güvenlik sistemleri en başından incelemeye alınmalı ve hatta değiştirilmeli. Şirket avukatları, FBI’ın kilidi nasıl açacaklarını kendilerine bildirmelerini talep etti. FBI ise bunu reddetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.