Android N güncellemesi bir kez daha yayınlandı

Android N ileri derece aktif yeni özellikleri başarı üzerine başarı kazandırmaya devam ediyor, Android N akıllı telefonlar için ne zaman yayınlanacak?

Android N güncellemesi bir kez daha yayınlandı
12 Mart 2016 Cumartesi 20:42

Android N ileri derece aktif yeni özellikleri başarı üzerine başarı kazandırmaya devam ediyor, Android N akıllı telefonlar için ne zaman yayınlanacak?

Android’in N olarak da adlandırılan 7.0 sürümü geliştiricilerin kullanımına açıldı. Android Beta Programı kapsamında Android One ve Nexus cihazlara yüklenebilir olan Android N, yeni özellikleriyle dikkat çekiyor.

Android N Nasıl Kurulur? Kurulum rehberi

Resmi olarak Google I/O etkinliğinde tanıtılacak olan Android N sürümü, pek çok yenilikle geliyor. O yenilikleri sizler için sıraladık.

Android N özellikleri neler?

- Çoklu pencere / aynı ekranda iki uygulama çalıştırma
- Yenilenen bildirim merkezi
- Yeni bildirimleri kolay yönetebilme ve bildirim merkezinden cevap verme
- Çift taraflı sayfa tasarımı sayesinde birden fazla bildirim ikonuna müdahale edebilme
- Bildirimlerin ayarları zenginleştirildi. Artık her bildirimin gözükmesini engelleyebileceğiz.
- Bildirimdeki ikonlara uzun basarak, ayarların ilgili menüsüne gidebilme özelliği eklendi
- Batarya grafiği yenileniyor
- Gece modu
- Ayarlar da ekranı sağ tarafa kaydırtıltan sonra sekme gelebiliyor. Faydası ise; örneğin zil sesi değiştirme bölümünden bir anda yüklü olan uygulamalar bakmak için hemen o sekmeden o pencereye atlanabiliyor. Böylece daha hızlı ve kullanım senaryosuna sahip oluyoruz. 

 

Android N ile gelen yeniliklere yakından bakalım

Android N’de ki en büyük değişiklik görsel tasarımlar ve kullanımdaki kolaylık olarak görülüyor.

Android N ile birlikte gelen aynı anda çoklu görev yapabilme özelliği dikkat çekiyor. Samsung TouchWiz’de ki çoklu pencere özelliği ile benzerlik gösteriyor. Ekranı ikiye bölerek aynı anda iki uygulamayı birden kullanma imkanı kullanıcıların erişimine sunuluyor. 


Etiketler; #Android N
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.