29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Google tarafından da kutlandı

Google Türkiye 29 Ekim nedeniyle anasayfasında bir doodle yayımladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı araması yaptıran doodle ile Google bayramı kutladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Google tarafından da kutlandı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Google özel günlerde tasarladığı doodle tasarımlarından birini daha yayımladı. Google.com.tr şeklinde olan Google Türkiye adresinden kullanıcılara sunulan 29 Ekim doodle tasarımı beğeni topladı. 

Türk bayrağı ve meclis binasının olduğu 29 Ekim doodle tasarımı her zamanki gibi tıklanabilir yapıldı. Kullanıcılar bu tasarıma tıkladığında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şeklinde bir Google araması yapmış olacak. Aramalarda ise ilk sıralarda yer alan Vikipedi ile Cumhuriyet Bayramı hakkında bilgi verildi. Google tarafından tasarlanan doodle için altyazı olarak ise Türkiye Cumhuriyet Bayramı 2015 ibaresi kullanıldı. 

Google tarafından hazırlanan özel tasarımlar belirli günlerde ulusal ya da uluslararası çapta yayımlanabiliyor. Ülkelere özel günlerde Google ülke uzantılı adreslerine doodle yerleştirirken uluslararası günlerde ise Google.com adresinde yayımlayarak tüm uzantılarda geçerli kılıyor.

Google Doodle tasarımlarıyla da bu zamana kadar adından sıkça söz ettirdi. Bu zamana kadar özel doodle tasarımları arasında "Doktor Who'nun 50. yıldönümü", "Niki de Saint Phalle'ın 84. Doğum Günü", "Grimm Masalları'nın 200. Yıldönümü" gibi kutlama tasarımları da yer aldı. 

Google tarafından yapılan doodle tasarımlarına ulaşmak için tıklayınız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.