20 bin dolara akıllı telefon geliyor

Son günlerde yaşanan veri hırsızlığı, telefon dinlemeleri, İngiliz- İsrail ortak girişim şirketi Siris Lab'ı harekete geçirdi. Yüksek güvenlikli telefon geliştirdiklerini ifade eden şirket başkanı Moshe Hogeg, telefonun en az 20 bin dolar olacağını belirtti. Peki Sirin Labs Solarin isimleri

20 bin dolara akıllı telefon geliyor
26 Nisan 2016 Salı 11:34

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte şüphesiz, mobil telefon teknolojiside günden güne gelişiyor. Elbette teknolojinin gelişmesi internet korsanlarınında çoğalmasına neden oluyor. İnternet kullanıcılarının ve akıllı telefon kullananların en çok şikayet ettiği konular, telefonların dinlenmesi, kimlik avcılığı, resim, video, belge gibi dökümanların çalınması.

Hatırlandığı üzere geçmiş yıllarda dünya devi Apple'ın iCloud sistemini çözen birisi, milyonlarca kullanıcının fotografını ele geçirmişti. Yaşanan bu olayları İngiliz-İsrail ortak girişimi olan Sirin Labs şirketi, proje kapsamında düşünmeye başladı. Telefon dinlemeleri üzerinden yola çıkan Sirin Labs, ultra yüksek güvenlikli akıllı mobil telefon yapmaya karar verdi. Sirin Labs Solarin isimli akıllı telefonun geliştirmesini yapan şirken, önümüzdeki ay bu ultra güvenlikli telefonu tanıtmaya hazırlanıyor.



Mevcut teknolojiyi barındırıyor

Elbette böyle ultra güvenlikli telefonun fiyatıda ultra yüksek bir fiyat olacak. Sirin Labs, cihazın geliştirilmesi için ayırdıkları fonun 72 Milyon Dolar olduğunu açıkladı. Şirket kurucularından birişi olan ve şuan başkanlık görevini yürüten Moshe Hogeg, geliştirdikleri akıllı telefonun neredeyse askeri sınıf güvenliğinde ve mevcut en ileri teknolojiyi barındıracağını belirtti.



Fiyatı  en az 20 bin dolar

 
Android işletim sistemine sahip telefonun fiyatı dudak uçuklatıyor. Yurt dışında en az 20 bin Amerikan doları olması beklenen telefonun Türkiye pazarında 60 bin TL'ye yakın bir fiyat olması öngörülüyor. Şirketin başkanı Hogeg, bu fiyatın verilerden değerli olmadığını, veri kaybetmektense bu fiyatı ödemeye değeceğini ifade etti. 
 
Telefon Android işletim sistemine dayalı ve üç yıl sonrası ileri teknolojiyi üzerinde barındıracak. Hogeg Reuters'e verdiği demeçte, telefonun en az 20.000 $ fiyat etiketine sahip olacağını söyledi. Ona göre saldırıya uğrayarak kaybedilen veriler bu fiyattan daha değerli olacaktır. Bu yüzden değerli verileri korumak için bu parayı ödemeye değer. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.