UEFA'nın yeni başkanı belli oldu!!!

Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin, UEFA üyesi 55 ülke federasyonundan 42'sinin desteğini alarak, UEFA'nın yeni başkanı seçildi.Peki Aleksander Ceferin kimdir?

UEFA'nın yeni başkanı belli oldu!!!
15 Eylül 2016 Perşembe 09:14

Yunanistan’ın başkenti Atina’daki Grand Resort Lagonissi Otel’de gerçekleştirilen 12. Olağanüstü UEFA Kongresi'nde 55 ülkenin 42'sinin oyunu alan Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin, UEFA'nın yeni başkanı oldu.

Başkanlık yarışında  Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) de Aleksander Ceferin'i destekliyordu. Ceferin önümüzdeki 2,5 yıl boyunca UEFA’ya liderlik edecek.

Ceferin, tüm destekçilerine teşekkürlerini iletti. Başkan seçilmesinin kendisi için çok büyük anlamı olduğunu ifade eden Ceferin, ailesinin ve "küçük, güzel" Slovenya'nın gurur duyduğunu söyledi.

Ceferin ve kendisinin aynı amacı paylaştığını, bundan sonra daha farklı ve iyi bir UEFA olacağını kaydeden Hollandalı futbol adamı, "Bugün demokrasi konuştu ve buna saygı duyuyorum". dedi.


 Aleksander Ceferin (d. 13 Ekim 1967) Sloven avukat ve UEFA'nın 7. başkan

Ljubljana Üniversitesi'nin hukuk fakültesi bölümünden mezun oldu. Daha sonra ailesinin hukuk firmasında çalışmaya başladı ve ilerleyen dönemlerde babasından görevi devralarak firmanın başına geçti. Evli ve üç çocuk babası olan Ceferin, 2011 yılındaSlovenya Futbol Federasyonu'nun başkanı seçildi. 2015 yılındaki seçimlerde bu göreve tekrar seçildi. Ülke futbolundaki ekonomik sıkıntıları gidermek için çalışmalar yaptı. FİFA'nın etik kurallarını ihlal ederek yolsuzluk iddialarına karışan ve ardından da 4 yıl futboldan men cezası alan Michel Platini'nin yerine UEFA başkanlığı için Haziran 2016'da aday oldu. Atina'da yapılan kongredeHollanda Futbol Federasyonu Başkanı Van Praag ile yarıştı. UEFA İcra Kurulu Üyesi de olmayan Ceferin başkanlık yarışında 55 ülkeden 42'sinin desteğini alarak 14 Eylül 2016 tarihinde 7. UEFA başkanı seçildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.