Fenerbahçe zirvedeki yerini korudu

Spor Toto Süper Lig'de 21. haftanın ardından Fenerbahçe maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü. Düşme hattındaki 3 takım da haftayı galibiyetle kapatıp, puanlarını 17 yaptı.

Fenerbahçe zirvedeki yerini korudu
16 Şubat 2016 Salı 11:01

İZMİR (AA) - Spor Toto Süper Lig'de 21. haftanın ardından Fenerbahçe maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü. Düşme hattındaki 3 takım da haftayı galibiyetle kapatıp, puanlarını 17 yaptı.

Toplam 2 müsabakanın berabere sona erdiği 21. haftada deplasmanda galip gelen takım Akhisar Belediyespor oldu. Toplam 27 golün kaydedildiği ligde sadece Bursaspor ve Gaziantepspor gol atamadı.

Akhisar Belediyespor'un 2 sıra birden yükselerek üçüncülüğe çıktığı ligde, Galatasaray ise 2 basamak geriye düştü. Trabzonspor, 12.'likten 8.'liğe, ikinci devrenin en başarılı ekibi Gençlerbirliği ise 15.'likten 12.'liğe yükseldi.

Süper Lig'de 18. haftada oynanması gereken ancak kar yağışı nedeniyle 5. dakikada tatil edilen Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu yarın saat 19.30'da oynanacak.

-Fenerbahçe Antalyaspor yenilgisini telafi etti -

20. haftada Antalyaspor yenilgisinin ardından zirvedeki yerini korumasına rağmen avantaj kaybeden Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 3-1 mağlup ettiği haftada Beşiktaş'ın puan kaybıyla maç fazlası ve 4 puan farkla liderliğini sürdürdü. İç sahada yenilgisi olmayan sarı-lacivertli ekip, Ülker Stadı'nda üst üste 6. maçını kayıpsız geçti. Son 5 maçta galibiyeti olmayan Kasımpaşa ise bu süreçte sadece 2 puan aldı.

-Beşiktaş 1 puanı kurtardı -

Kötü hava koşulları nedeniyle iki karşılaşması oynanamayan Beşiktaş, Medipol Başakşehir karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 1 puanla ayrılmayı başardı. 5 maçlık galibiyet serisi sona eren siyah-beyazlı ekip 3. beraberliğini aldı. Beşiktaş, bu sezon puan kaybettiği 5 maçın 4'ünü İstanbul'da oynadı. Art arda 3. beraberliğini alan Medipol Başakşehir ise bu süreçte 4. sıradaki yerini korumayı başardı.

-Galatasaray ligde kayıp -

Geçen hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında 1-0 geriye düşmesine rağmen Akhisar Belediyespor'u 2-1 mağlup eden Galatasaray, Mersin İdmanyurdu'na 2-1 yenilerek ligdeki kötü sonuçlarını sürdürdü. 3 haftadır galip gelemeyen sarı-kırmızılı ekip, 11, 12 ve 13. haftaları da galip gelemeden kapatmıştı. Teknik direktör Ümit Özat yönetiminde çıktığı 3 maçta yenilmeyen ve 7 puan toplayan Mersin İdmanyurdu, düşme hattının hemen üzerindeki Kayserispor'la puan farkını 5'e indirdi. Mersin temsilcisi erteleme maçında yarın Beşiktaş'a konuk olacak.

Muhabir: Ali Korkmaz


Etiketler; #spor
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.