Milliler deplasmandan puanla dönüyor

Türkiye, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Hırvatistan ile 1-1 berabere kaldı.

Milliler deplasmandan puanla dönüyor
06 Eylül 2016 Salı 07:24

Türkiye, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Hırvatistan ile 1-1 berabere kaldı.

Başkent Zagreb'deki Maksimir Stadı'nda yapılan maçta Hırvatistan 44. dakikada Rakitic'in penaltıdan attığı golle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. A Milli Takım bu gole 45+3'te Hakan Çalhanoğlu'nun frikikten attığı golle karşılık verdi. Türkiye, grubun en güçlü takımı olarak gösterilen Hırvatistan'a karşı deplasmandan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Maçın sonuna 6 dakikalık uzatma


Karşılaşmanın Polonyalı hakemi Szymon Marciniak, mücadelenin sonuna 6 dakikalık uzatma süresi ekledi. Marciniak'ın bu kararına Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli oyuncular tepki gösterdi.

Maçın ikinci yarısında mücadele fazla durdurulmadığı için hakemin bu kararı şaşkınlıkla karşılandı.

Hırvatistan ile 5. beraberlik


A Milli Takım, Hırvatistan ile oynadığı 8. maçta 5. kez sahadan beraberlikle ayrıldı.

Ay-yıldızlı ekip, Hırvatistan'a karşı 6'sı resmi, 2'si özel olmak üzere geride kalan 8 maçtan 3'ünü kaybederken, 5'inde berabere kaldı.

İki ekip arasında EURO 2008'de, Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda oynanan çeyrek final maçının normal süresi 0-0 ve uzatmaları 1-1 bitince karşılaşma penaltılara gitmiş, ay-yıldızlı ekip rakibine penaltılarda üstünlük kurarak adını yarı finale yazdırmıştı.

Dördü tarafsız sahada, üçü Zagreb ve biri İstanbul'daki müsabakalarda Hırvatistan 10, Türkiye 5 gol buldu.

Kaan Ayhan sakatlandı


Genç futbolcu Kaan Ayhan, A Milli Takım forması ile çıktığı ilk resmi maçta sakatlandı. Genç oyuncu 49. dakikada kasığından sakatlandı ve oyuna devam edemedi.

Fatih Terim, Kaan'ın yerine oyuna Ahmet Yılmaz Çalık'ı sürdü. Ahmet Yılmaz, savunmada sol bekte görev almaya başlarken, İsmail Köybaşı, bu futbolcunun önünde görev yaptı.

Terim'den Emre Mor'a uyarı


Emre Mor, ilk 11'de başladığı maçın 84. dakikasında yerini Volkan Şen'e bıraktı.

Genç oyuncu, kenara gelirken tepki gösterince Fatih Terim, Emre'yi uyardı. Üstünü değiştiren Emre, maçın kalan bölümünü yedek kulübesinin yanında yerde izledi.

Hırvatistan Teknik Direktörü Cacic


Hırvatistan Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Ante Cacic, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda 1-1 berabere kaldıkları Türkiye'nin, deplasmanda aldığı 1 puanın önemli olduğunu söyledi.

Zagreb'deki Maksimir Stadı'nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Cacic, "Türkiye Zagreb'e geldi ve 1 puanı kazandı. Bayağı şanslı bir şekilde Türkiye'ye dönüyor. Türkiye hep zor bir takım, her zaman iyi mücadele eden ve çok iyi organize olan bir ekip. Böyle oynamalarını bekliyorduk. Girdiğimiz fırsatları değerlendiremedik ve bu ritmimizi bozdu. Türkiye'nin yeni oyuncuları da çok kaliteli isimler ve çok iyi oynadılar." diye konuştu.

Cacic, Türkiye'yi tebrik ettiğini söyleyerek, "Çok zor bir ortamda rakibimize karşı oynadık. Çünkü 12. adamımız olan seyircimiz tribünde yoktu. Üç topumuz direkten döndü. İkinci yarıda da moralimiz düştü. 1 puan aldık ama daha başlangıçtayız. Eminim ki takımımız ileride daha iyi ve güçlü bir şekilde oynayacak." ifadelerini kullandı.

(AA)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Çok kötü futbol. Çok iyi sonuç.