Kartal Queresma ile uçtu, liderliğe oturdu

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda konuk ettiği Karadeniz ekibi Çaykur Rizespor'u, Portekizli yıldız Quaresma'nın golüyle 1-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Kartal Queresma ile uçtu, liderliğe oturdu
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş, Başakşehir stadında konuk ettiği karadeniz ekibi Çaykur Rizespor'u Portekizli yıldız Quaresma'nın golüyle 1-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Maçın ilk yarısının başlarında iki takımda karşılıklı ataklar ile birbirlerinin kalesinde gol aradı. 29. dakikada Oğuzhan ile mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. Bu dakikalarda iyice baskısını arttıran Beşiktaş, Rize kalesinde gol arasada, iki takım devreye 0-0'lık skor ile girdi.

İkinci yarıya Quaresma'nın oyuna dahil olması ile başlayan Beşiktaş, Rizespor üzerinde baskısını iyice arttırdı. Quaresma ve Oğuzhan'ın etkili oyunu Beşiktaş takımında 63. dakikada golü getirdi. Gol öncesinde Oğuzhan ceza sahasına çalımlarla girdi. Rakip savunmanın Oğuzhan'a müdahalesi sonucunda top Quaresma'nın önünde kaldı. Quaresma ceza sahası dışında önünde kalan topa yerden şık bir şut  çıkardı ve topu filelere gönderdi. Bu gol Beşiktaş Çaykur Rizespor önünde skoru 1-0'a getirdi. Golden sonra Rizespor beraberliğe yaklaşsada pozisyonu değerlendiremedi. Beşiktaş 2. golü Rizespor filelerine gönderdi ancak pozisyonda ofsayt olduğu için gol geçerli sayılmadı.

Maçta başka gol olmazken Beşiktaş liderliğini sürdürmek için çıktığı maçta, Çaykur Rizespor'u Quaresma'nın 63. dakikada attığı gol ile 1-0 yenerek liderliğini sürdürdü.

BEŞİKTAŞ 1 - 0 ÇAYKUR RİZESPOR

STAT: Başakşehir Fatih Terim 

BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Ersan, Rhodolfo, İsmail, Atiba, Oğuzhan, Gökhan Töre (Dk.90 Kerim), Sosa (Dk.80 Necip), Olcay (Dk.46 Quaresma), Mario Gomez

ÇAYKUR RİZESPOR: Itandje, Eren, Oboabona, Viera, Robin (Dk.52 Orhan Ovacıklı), Koray (Dk.70 Dhurgham Ismail), Murat, Makiadi, Ahmet İlhan (Dk.77 Sercan Kaya), Deniz, Kweuke

GOL: Dk.63 Quaresma 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.