İşte Şampiyonlar Ligi Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri

Spor Toto Süper Lig'de 14. Şampiyonluğa uzanan Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitmeye hak kazandı. Peki Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri şampiyonlar ligi 2016 detayları haberimizde.

İşte Şampiyonlar Ligi Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri
16 Mayıs 2016 Pazartesi 09:32

Spor Toto Süper Lig'in şampiyonu Beşiktaş oldu. Şampiyonluğu ligin bitimine 1 hafta kala tescillenen Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan gitmeye de hak kazandı. Avrupa'nın en güçlü takımlarının katıldığı Şampiyonlar Ligi'ne 7 yıl sonra tekrar gidecek olaca Beşiktaş'ı çok zorlu rakipler belkiyor. İşte Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi muhtemel rakipleri


Spor Toto Süper Lig'deki 14. şampiyonluğunu elde eden Beşiktaş  Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Tarihinde 5 kez bu organizasyona gidebilen Beşiktaş, 6 ncı kez Avrupa arenasında boy gösterecek. Beşiktaş daha önce; 1997-1998, 2000-2001, 2003-2004, 2007-2008 ve 2009-2010 sezonlarında UEFA Şampiyonlar Ligi'de grup maçları oynamıştı.

Bu sene ligde şampiyon olan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne 4. torbadan katılacak. Rakiplerinin birinci, ikinci ve üçüncü torbadan çekecek Beşiktaş'ın Avrupa'da 39 bin 920 puanı bulunuyor. 

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi muhtemel rakipleri

Şüphesiz Şampiyonlar Ligi'nin en zorlu rakipleri birinci ve ikinci torbadan gelen ekipler oluyor. Bu sene 1. Torbada bulunmayı garantileyen takımlardan birisi Kara-Kartal'ın rakibi olacak. Beşiktaş'ı 1. torbada, İngiltere Premier Lig şampiyonu Leicester City, La Liga şampiyonu Barcelona, Bundesliga şampiyonu Bayern Munih ve Seria şampiyonu Juventus gibi zorlu rakipler bekliyor. 

İkinci ve üçüncü torbada kesinleşen takımlarda da güçlü ekipler var. Almanya Bundesliga'dan Dortmund, Real Madrid- Atletico Madrid maçını kaybeden takım, Napoli gibi çok güçlü ekipler Beşiktaş'ın rakibi olabilir.

Şampiyonlar Ligi Beşiktaş'ın kesinleşen muhtemel rakipleri 

1. TORBA
Bayern Munih
Barcelona
Benfica
Leicester City
Juventus
Paris SG
Real Madrid / Atletico

2. TORBA
Arsenal
Dortmund
Napoli
Real / Atletico

3. TORBA
Lyon
Tottenham
Dinamo Kiev


UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup kuraları, 25 Ağustos 2016'da Monaco'da düzenlenecek törenin ardından belli olacak. Gruplarda birinci maçlar 13-14 Eylül tarihleri arasında, son mücadeleler ise 6-7 Aralık'ta yapılacak. Dev final ise 3 Haziran 2017'de Cardiff'teki Millennium Stadı'nda oynanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.