Galatasaray Serdar Aziz transferini bitirdi

Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürüren Galatasaray Bursaspor'un genç yıldız oyuncusu Serdar Aziz ile mutlu sona ulaştı. Galatasaray Serdar Aziz transferini bitirerek büyük bir işe imza attı. Peki Serdar Aziz kimdir?

Galatasaray Serdar Aziz transferini bitirdi
22 Haziran 2016 Çarşamba 08:53

Galatasaray yeni sezon hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Özellikle defans bölgesine takviye için stoper oyuncusu arayan Galatasaray, aradığı yıldız ismi Bursa'da buldu. Daha önceden de kadrosuna katmaya çalıştığı Bursaspor'un yıldız oyuncusu Serdar Aziz ile her konuda anlaştı. Bursaspor Başkanı Ali Ay'ın açıkladığı yılın transferlerinden birisi olan Serdar Aziz, transferiyle Galatasaray gücüne güç kattı. Serdar Aziz transferinin detayları haberimizde.

Galatasaray, Bursapor'a Serdar Aziz'e karşılık Sercan Yıldırım, Furkan Özçal, Bilal Kısa ve4.5 milyon Euro para verdi. 26 yaşındaki defans oyuncusu böylelikle Galatasaray'ın yeni oyuncusu oldu. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, dün akşam saatlerinde Bursasor Başkanı Ali Ay ile bir araya gelerek Serdar Aziz konusunda anlaştı. Bursaspor Başkanı Ali Ay, iftar çıkışı yaptığı açıklamada, “Serdar Aziz’in transferi konusunda Galatasaray ile anlaşmaya vardık. 4.5 milyon Euro ve Furkan Özçal, Sercan Yıldırım ve Bilal Kısa’yı bonservisleri ile birlikte kadromuza kattık. Önümüzdeki günlerde de bu isimlerle görüşmemiz olacak. Transferin iki kulüp için de hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Serdar Aziz Kimdir?



1990 yılında Bursa ‘nın Osmangazi ilçesinde dünyaya gelen 26 yaşındaki futbolcu 1.83 boyunda ve stoper mevkiinde görev alıyor.

Babası Makedonya 'da doğmuştur ama Türk kökenli bir ailedir. Annesi de Bursa'da doğmuştur. Bir erkek kardeşi ve bir kız kardeşi vardır. Aziz'in babası Bursa'da bir amatör futbolcuydu. Aziz 10 yaşına geldiğinde Bursa'da futbol okuluna gitmeye başladı. Bursaspor ile gençlik sözleşmesi imzaladı. Aziz kısa boylu olduğundan dolayı orta sahada oynadı. Ancak, Aziz orta sahada oynayacak tekniği olmadığı için Aziz'in hocası defansta oynatmaya karar verdi.

2007 yılında Merinosspor ‘a 1 yıl kiralanan futbolcu 2008 yılında tekrar Bursaspor U21 takımına dönmüştü. Yine aynı yıl içerisinde Bursaspor ‘un A takına yükselen futbolcu 2015-2016 sezonunda Bursaspor ile çıktığı 23 maçta 2 gol ve 3 asist ile takımına katkı sağladı.

Serdar Aziz, 2 kez Türkiye U-16, 13 kez Türkiye U-17, 7 kez Türkiye U-18, 18 kez Türkiye U-19, 2 kez Türkiye U-20, 15 kez de Türkiye U-21, 1 kez A2 Millî Takımı forası giymiştir.

9 kez de A Millî Takımı forması olmak üzere toplam 67 kez millî formayı giymiştir ve müsabakalarda 2 gol kaydetmiştir.


Etiketler; #serdar aziz
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.