Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Dick Advocaat kimdir?

Fenerbahçe'de Vitor Pereira'nın takımdan ayrılması sonrasında teknik direktör arayışları son buldu. Fenerbahçe Dick Advocaat ile anlaştı. Peki Sarı Lacivertlilerin anlaştığı Dick Advocaat kimdir?

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Dick Advocaat kimdir?
15 Ağustos 2016 Pazartesi 12:41

Fenerbahçe'de yeni sezon hazırlıklarına başladıktan sonra ani bir şekilde ayrılan Vitor Pereira'nın yerine teknik direktör arayışları uzun süredir devam ediyordu. Şampiyonlar Ligi Play off karşılaşması öncesinde takımın başına dünyaca ünlü teknik adam getirmek isteyen Aziz Yıldırım, aradığı teknik direktörü Hollanda'dan buldu. Fenerbahçe Hollandalı teknik adam Dick Advocaat  ile her konuda anlaştı. Peki Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Dick Advocaat  kimdir? Detaylar haberimizde.

Kulüp çalıştırmayı bıraktığını açıklayan Advocaat, Fenerbahçe'den gelen teklif sonrasında yeniden kulüp çalıştırmayı kabul etti. Advocaat konu ile ilgili;  "Fenerbahçe bana inanılmaz bir teklifle geldi. Ben de kabul ettim. Böyle büyük bir kulübün böyle müthiş teklifi asla reddedilemezdi.Konuyla ilgili daha sonra uzun bir açıklama yapacağım" şeklinde konuştu.

Dick Advocaat kimdir?


27 Eylül 1947 yılında dünyaya gelen Dick Advocaat, Hollanda futbolunun önemli isimlerinden birisidir. Avrupa'da büyük başarılar yakalayan Advocaat, Rus temsilcisi Zenit ile UEFA Kupası ve Süper kupayı kazanmıştı. Son olarak İngiltere Premier Lig ekiplerinden Sunderland'ın teknik direktörlük görevinin yapan Advocaat, bundan sonra kulüp takımı çalıştırmayacağını ifade etmişti.

68 yaşındaki Dick Advocaat'ın çalıştırdığı takımlar;

Hollanda milli takımı yardımcı antrenörü (2 kere),
Haarlem,
Schiedam,
Dordrecht,
Hollanda (3 kere),
PSV Eindhoven (2 kere),  
Glasgow Rangers,
Borussia Mönchengladbach,
Birleşik Arap Emirlikleri,
Güney Kore,
Zenit,
Belçika Milli Takımı,
Rusya,
Az Alkmaar
Sunderland

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Aziz Yıldırım a kaç ay dayanır.