EURO 2016 Türkiye İspanya maçı saat kaçta, hangi kanalda? İspanya Türkiye muhtemel ilk 11'ler

Euro 2016 D grubunda mücadele eden A Milli Takımımız ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 yenildi. Avrupa şampiyonasında ya tamam ya devam maçına çıkacak Türkiye İspanya maçı karşısında puan veya puanlar alması gerekiyor. Euro 2016 İspanya Türkiye maçı ne zaman ve saat kaçta oynanacak? Fatih Terim'den İspanya maçı öncesi açıklamalar. Türkiye İspanya maçı muhtemel ilk 11'ler haberimizde.

EURO 2016 Türkiye İspanya maçı saat kaçta, hangi kanalda? İspanya Türkiye muhtemel ilk 11'ler
17 Haziran 2016 Cuma 09:00

Fransa'da düzenlenen Euro 2016 turnuvasında boy gösteren A Milli Futbol Takımımız, Euro 2016 D grubunda birbirinden zor ekiplerle mücadele ediyor. 12 Haziran Pazar günü grubun ilk maçında Hırvatistan ile karşılaşan Türkiye, Luka Modric'in golüne engel olamadı ve 1-0 mağlup olarak gruba mağlubiyetle başladı. D grubundan çıkma hedeflerini halen sürdüren Türkiye'de hedef İspanya karşılaşmasından en az 1 puan alarak, çıkma şansını Türkiye Çek Cumhuriyeti maçına bırakmak. D grubu ikinci maçında İspanya ile karşılaşacak A Milli Takımızın puan durumu nasıl? Türkiye İspanya maçı ne zaman, saat kaçta oynacak. İspanya karşısında en azından 1 puan hedefleyen Türkiye'de moraller yerinde. Türkiye İspanya muhtemel ilk 11'ler belli oldu mu? Euro 2016 Türkiye ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Türkiye ilk maçında Hırvatistan'a mağlup oldu

EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda D grubunda mücadele eden A Milli Futbol Takımımız ilk maçına Hırvatistan karşısında çıktı. Parc Des Princes Stadı’nda oynanan maçta, Türkiye, Luka Modric'in ilk yarıda attığı golle 1-0 mağlup olarak, gruptan çıkma şansını zora soktu.

A Milli Takım, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 yenildi. Ay-yıldızlı ekibin 16 maç arka arkaya gol atma serisi sona erdi.

Türkiye 0 - Hırvatistan 1



Stat: Parc des Princes 
Hakemler: Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Warnmark (İsveç) 
Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Kadir Balta, Caner Erkin, Ozan Tufan, Selçuk İnan, Oğuzhan Özyakup (Dk. 46 Volkan Şen), Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan (Dk. 65 Burak Yılmaz), Cenk Tosun (Dk. 69 Emre Mor) 
Hırvatistan: Subasic, Srna, Corluka, Vida, Strinic, Modric, Badelj, Brozovic, Rakitic (Dk. 90 Schildenfeld), Perisic (Dk. 87 Kramaric), Mandzukic (Dk. 90+3 Pjaca) 
Gol: Dk. 41 Modric (Hırvatistan) 
Sarı kartlar: Dk. 31 Cenk Tosun, Dk. 48 Hakan Kadir Balta, Dk. 90+1 Volkan Şen (Türkiye), Dk. 80 Strinic (Hırvatistan) 

Türkiye 0 - 1 Hırvatistan Maç Özeti 


Türkiye İspanya maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta oynanacak?

17 Haziran 2016 Cuma günü Nice kentinde bulunan Stade de Nice'de oynanacak Türkiye İspanya maçı saat 22.00'da başlayacak. Tüm futbolseverler tek yürek olup bu maçı TRT 1 ekranlarından canlı yayınla şifresiz izleyebilecek.

Ay Yıldızlılar Milli Takımımızın bu akşam saat 22.00'da oynayacağı, EURO 2016 D Grubu'ndaki 2. maçını Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek. Mazic'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Milovan Ristic ve dalibor Djirdjevic yapacak. 

A Milli Futbol Takımız Euro 2016 D grubu ikinci maçında bugün oynayacağı İspanya maçının hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.  

Türkiye İspanya maçı muhtemel ilk 11'ler

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Kadir Balta, Caner Erkin, Ozan Tufan, Selçuk İnan, Oğuzhan Özyakup, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan, Burak Yılmaz

İSPANYA: David de Gea, Jordi Alba, Gerard Pique, Sergio Ramos, Juanfran, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas, David Silva, Nolito Agudo, Alvaro Morata


Fatih Terim: "İspanya maçı çok farklı olacak"


Fatih Terim Basın mensuplarıyla İspanya maçı öncesi sohbet etti. İspanya maçı hazırlıkları sürdüren A Milli Takımımızın teknik direktörü Fatih Terim İspanya maçı öncesi ve son durumu anlattı. 

İspanya maçının Hırvatistan maçından farklı olacağını ifade eden Fatih Terim, özlenen ve beklenen Milli Takım'ın İspanya maçında sahada olacağını ve bu takımın olmadık yerlerde önemli başarılar elde edebiliyor olmasının en büyük özelliği olduğunu belirtti.

Terim, "Ne olursa olsun hiç de Türkiye'nin alışık olmadığı bir tablo var. Turnuvadan döneriz dönmeyiz ayrı bir şey ama, üç şey önemli başarıdır dedim. Birincisi burada olmamız, ikincisi istikrarlı bir şekilde bütün turnuvalarda olmamız ve üçüncüsü ise bu turnuvadan çıkmak başarıdır dedim. Ümit ediyorum bizim hepimizin beklediği bir Türkiye, İspanya maçında olacak. Büyük maçlardan zaferle çıkmak önemli. Yeter, yetmez ama istediğimiz gibi bir Türkiye sahada olacak." dedi.

Ülkenin her türlü başarıya ihtiyacı olduğunun altını çizen Terim, "Biz çok güzel mesajlar da aldık. Bu takım bu ülkenin en kötü günlerine ilaç oldu, merhem oldu. Bu takımın en önemli özelliği, olmayan yerlerde önemli şeyler yapması. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Mağlup olursak da elenirsek de hesabı ben vereceğim. Futbolcuların hiçbirisinin endişelenmesine gerek yok. Burası bir podyumsa çıkın en iyi siz yürüyün diye konuşuyorum onlarla. Çok zor bir maç İspanya maçı ama her maç sahada oynanıyor, bakalım nasip." şeklinde konuştu.

Bazen sonuçların da kafi gelmediği durumların olduğunu belirten Fatih Terim, "Umarım bu turnuva sonuç ne olursa olsun, hepinizin bir yerden start alması adına bir milat olur inşallah. Hepsini yendik olduk birinci, olduk üçüncü her şey şimdi tamam mı? Sahalar tamam mı, başkanlar halen kadro yapıyor mu, sahaya gelmeyen seyirciler, kavganın biri bin para, futbol daha güzel oynanması için elverişli bir ortama mı dönecek? Döndürmek için elimizden geleni yapacağız. Bazı şeylerin değişmesi için bazen sonuçlar da kafi gelmiyor. Bizim diğer ülkelere göre büyük dezavantajımız var. Mesela halen transferi süren arkadaşlar var, diğerlerinde de var ama bu kadar çalkantılı geçmiyor." dedi.

Fatih Terim Arda Turan İSpanya maçı öncesi Basın Toplantısı





EURO 2016 D Grubu  Fikstürü 
 
Takım O G M Av Puan
İspanya 1 1 0 0 3
Hırvatistan 1 1 0 0 3
Türkiye 1 0 1 -1 0
Çek Cumhuriyeti  1 0 1 -1 0


12.06.2016 16:00 (Parc des Princes - Paris) Türkiye 0 - 1 Hırvatistan 

13.06.2016 16:00 (Stade de Toulouse - Toulouse) İspanya  1 - 0 Çek Cumhuriyeti 

17.06.2016 19:00 (Stade Geoffroy Guichard - St. Etienne) Çek Cumhuriyeti - Hırvatistan

17.06.2016 22:00 (Stade de Nice - Nice) İspanya - Türkiye

21.06.2016 22:00 (Stade Bollaert-Delelis - Lens) Çek Cumhuriyeti - Türkiye

21.06.2016 22:00 (Stade de Bordeaux - Bordeaux) Hırvatistan - İspanya

Türkiye, Avrupa Şampiyonası finallerinde 4. kez boy gösteriyor

Ay Yıldızlı Milli Takımımız Avrupa ŞAmpiyonası turnuvalarına tarihinde 4 kez katılma şansı elde etti. İlk olarak EURO 1996 turnuvasına katılan Türkiye, en başarılı dönemini Euro 2008 yılında yarı final oynayarak gösterdi. Turnuva geçmişi boyunca Daha önce katıldığı finallerde 12 maç yapan ay-yıldızlı ekip, 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. A Milli Takım, bu karşılaşmalarda 11 gol atarken, kalesinde 18 gol gördü.

 


Etiketler; #EURO 2016
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.