Emel Dereli Atletizm Şampiyonasında gülle atmada bronz madalya kazandı

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da devam 23. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar gülle atmada milli sporcu Emel Dereli, finalde elde ettiği 18.22'lik derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldu.  

Emel Dereli Atletizm Şampiyonasında gülle atmada bronz madalya kazandı
08 Temmuz 2016 Cuma 11:41

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'ye bir madalyada Emel Dereli'den geldi. 23. Atletizm Şampiyonasında kadınlar gülle atmada mücadele eden Emel Dereli, 18.22'lik derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldu. Aynı kategoride Alman Christina Schwanitz 20.17'lik derecesiyle birinci olurken, Macar Anita Marton ise 18.72'yle ikinciliği elde etti. 
 
Emel Dereli'nin gülle atmada bronz madalya kazanması sonrasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 23. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar gülle atmada finalde elde ettiği 18.22'lik derecesiyle bronz madalyanın sahibi olan milli sporcuyu tebrik etti. Bakan Kılıç,  ''Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da düzenlenen 23. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar gülle atmada elde ettiği sonuç ile bronz madalyanın sahibi olan Emel Dereli’yi yürekten kutluyor, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Milli sporcumuz Emel, müsabaka öncesi verdiği çalışmasının karşılığını kürsüye çıkarak aldı ve Türk gülle atma tarihine geçen bu başarısı ile bizleri gururlandırdı. Milli sporcumuzun gelecek şampiyonalarda da ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek kürsüde yer alacağına gönülden inanıyorum. Amsterdam’da süren şampiyonada mücadele eden tüm sporcularımıza başarılar diliyorum." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.