Dursun Özbek: "Galatasaray Avrupa'dan 1 yıl men cezası alabilir"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu Toplantısında bomba açıklamalarda bulundu. Özbek, "UEFA, Galatasaray'a 1+1 Avrupa'dan men cezası vermek istiyor" açıklamasında bulundu.

Dursun Özbek: "Galatasaray Avrupa'dan 1 yıl men cezası alabilir"
10 Şubat 2016 Çarşamba 16:51

Divan Kurulu Toplantısında konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, önemli açıklamalarda bulundu. Galatasaray'ın avrupadan men cezası alacak mı sorusuna açıklık getiren Özbek, UEFA'ya Galatasaray'ın durumunu anlattığını belirtti. Dursun Özbek, "Galatasaray zarar etmiş, ama borçlarını ödemiş. Vergilerini ödemiş, sporcu paralarını ödemiş. Bu yönetimin cesaretlendirilmesi için bir ceza almamamız gerektiğini belirttim ve izleme süresinin uzatılmasını istedim. Fakat uzatmadılar. Bize 1+1 Avrupa'dan men cezası vermek istiyorlar" dedi.

Önceki yönetimlerin UEFA'nın uyarılarını dikkate almadığını ifade eden Dursun Özbek, "Bugüne kadar Galatasaray'ı yönetenlerin bazı şeyleri iyi yapmadığını, başaramadığını düşünüyorum. Gerekenleri yapmazsak olacakları bu camia taşıyamaz. Ben eldeki varlıkları satarak bir çözümden yana da değilim. Bunu ne kendime ne camiama yakıştıramam." açıklamasında bulundu.

3 sezonda toplam 164 Milyon Euro zarar 

Galatasaray'ın 3 sezon içerisinde toplam 164 milyon euro zarar ettiğini ifade eden başkan, 2012-13 sezonunda 38, 2013-14 yılında 70 ve 2014-14 yılında ise 55 milyon euro zarar ettiğini belirtti. Galatasaray'ın UEFA'nın bir rengi olduğunu vurgulayan Özbek verilecek herhangi bir cezanın UEFA'ya bir faydasının olmayacağını söyleyip, "Bu ceza Galatasaray'a bir fayda getirmeyeceği gibi UEFA'ya da bir fayda getirmeyecektir. Galatasaray UEFA'nın bir rengidir. UEFA'nın, Galatasaray'a ceza vermenin sistemin faydasına olmayacağını anlayacağını ümit ediyorum." dedi.

"Kimseyi rencide etmedim"

Dursun Özbek Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kendisini PFDK'ya sevketmesine tepki gösterdi. Özbek, "Özellikle futbolun şike olaylarıyla ilişkilendirilmesine son derece karşıyım. UEFA'nın bu tip uygulamalara neden hassas olduğunu açıkladım bir tv kanalında yanlış anlaşıldı. TFF de beni PFDK'ye sevk etti. İnsanlar alıngan olabilir. Fakat benim konuşmam da hiç kimseye bir gönderme yoktur. Yaptığım açıklamaları, deşifrelerini okumuşsunuzdur. Kimseyi rencide etmedim" dedi.

"İsterlerse bana müebbet versinler, Taksim Meydanında assınlar"

Federasyonun içeriğini bildirmeden, sadece tapeyi gönderip, sportmenliğe aykırı diye savunmasını istediğini ifade eden Özbek, "Federasyona yazdığım mektupta, kullandığım ifadelerin içinde sportmenliğe aykırı bir husus olmadığını ifade ettim İsterlerse bana müebbet versinler, isterlerse Taksim meydanında assınlar, Galatasaray değerlendirinden ödün vermem. Ben bugüne kadar Galatasaray değerlerinden ödün vermedim, vermem" dedi.

"Galatasaray'ı yönetenler bazı şeyleri yapmadı"

23 Şubat 2016 tarihinde UEFA ile bir görüşme gerçekleştirileceğini beyan eden Dursun Özbek, "Futbol dünyasının yakından tanıdığı avukat Jean Louis Dupont ile gideceğiz. Gidişimiz iyi gidiş değil. Bugüne kadar Galatasaray'ı yönetenlerin bazı şeyleri iyi yapmadığını, başaramadığını düşünüyorum. Gerekenleri yapmazsak olacakları bu camia taşıyamaz. Ben eldeki varlıkları satarak bir çözümden yana da değilim. Bunu ne kendime ne camiama yakıştıramam." açıklamasında bulundu.

"Alt yapıya sponsor bulamıyoruz"

Özellikle altyapı branşlar için sponsor bulamadıklarından şikayetçi olan Özbek, Basketbol şubesinin bütçesinde azalmaya gideceklerini belirtti. Göreve geldiklerinde 13-14 milyon euro bütçesi buluna basketbol Şubesinin 6 milyon euroya düşürüldüğünü ve gelecek sezon bu rakamın 3 milyon euro olacağını ifade etti. 

"Mayıs sonuna kadar borç 10 milyon euro altına inecek"

Mayıs sonuna kadar Galatasaray'ın borcunun 10 milyon euro altına indireceklerini dile getiren Dursun Özbek, "Tek bilek, tek yürek" projesinin önemli olduğunu, taraftarların destek vermesini istediğini ifade etti. Futbol Şubesinde tasarrufa gideceklerini, az bütçeli futbol takımı kuracaklarını ve bu konuda 8-10 arasında eylem planlarının olduklarını vurguladı.

Liseli-Liseli olmayan ayrımı

"Tek bilek, Tek yürek" projesinde Galatasaray Kulübüne üye alımı yapmayı hedefleyen yönetim yapılan 500 başvurudan sadece 63 başvuruyu kabul etti. Liseli-Liseli olmayan ayrımının yapılmadığı söylensede, lise dışından alınan üye sayısı sadece yüzde 21'de kaldı. Galatasaray Lisesi mezunları 600 TL'ye üye olurken, lise dışından üyelik başvurusu yapanlar 10 bin TL vermesine rağmen yönetim tarafından reddediliyor. Liseli olmayan yaklaşık bin 300 kişi kulübe üyelik başvurusunda bulunmuştu. Alınan bilgilere göre yönetim bu başvuruları kabul etmeyip, yaklaşık 13 milyon TL gelire hayır dedi.

Sosyal medya da projeye destek veren taraftarlar üye alımının açılmasını ve kulübün borçlarının bu sayede biteceğini söylesede, yönetim bu duruma sıcak bakmıyor. 

Yeni kaynaklara ihtiyaç var

Galatasaray'ın yeni kaynaklara ihtiyacı olduğunu, Galatasaray adasında bulunan arazilerin değerlendirileceğini ifade eden başkan, Mecidiyeköy'deki otel inşaatının da sona geldiğini müjdeledi. 

Galatasaray'ın borcu nasıl gidecek?

Galatasaray'ın 2016 Mayıs ayının sonuna kadar borcunun nasıl 10 milyon euronun altına düşeceği merak edilen bir konu. Futbolcuların yüksek sözleşmelerinin devam etmesi ve sözleşmesi geçen dönem biten bazı oyuncular ile yüksek rakamlarla yeniden sözleşme imzalanması yönetimin planladıkları tasarruf planlarıyla zıt adım olarak göze çarpıyor. Galatasaray'da alınan kötü sonuçlar, şampiyonluk ihtimalinin matematiksel olarak devam etsede zor olması ve oynamayan oyunculara 2 milyon euro gibi yıllık paraların verilmesi Galatasaray taraftarını çileden çıkarıyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.