Dursun Özbek: "Bu cezaları, affetmek için vermedik"

Galatasaray Başkanı Dursun ÖZbek, son günlerde sıkça konuşulan Sneijder'in aldığı cezaya ilişkin açıklamada bulundu. Dursun Özbek, Sneijder'in ceza listesini bildiğini ve ona göre sezon geçirdiğini ifade etti.

Dursun Özbek: "Bu cezaları, affetmek için vermedik"
09 Temmuz 2016 Cumartesi 11:40

Galatasaray'da Sneijder konusu günden güne konuşulmaya devam ediyor. Galatasaray yönetiminin geçtiğimiz sezon ile ilgili futbolculara verdiği cezalar geçtiğimiz günden bu yana sürekli gündemi meşgul ediyor. Galatasaray'ın Hollandalı Yıldızı Wesley Sneijder'e verilen 2.3 milyon euroluk ceza sonrası Sneijder yönetime rest çekmişti. Konu ile ilgili Galatasaray Başkanı Dursun Özbek önemli açıklamalarda bulundu.

Kimseyi affetmeyeceğiz

Habertürk'e konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sezon içerisinde futbolcuların bilerek kural ihlallerini yaptığını ve bunların cezasını çekeceklerini ifade etti. 14 Futbolcuya ceza verildiğini neden Sneijder'in bu kadar sorun olduğğuna anlama veremeyen Özbek, trafikte bile kırmızıda geçince cezayı yapıştırıyorlar gibi ilginç bir benzetme yaptı. Futbolcuların cezaları ile ilgili koşan Özbek,  "Bu cezalara insanların, daha da önemlisi futbolcuların şaşırmasını anlamıyorum. Biz sezon başında kalem kalem bu cezaları belirleyip oyunculara bildirdik. Ceza listesi tüm futbolcularda mevcut. Biz dedik ki kardeşim sarı kart görürsen, saha içinde gereksiz hareketlerde bulunursan, hakeme hakaret edersen karşılığını alacaksınız. Hepsinin karşılığını kuruş kuruş belirledik. Bunların hepsini biliyordunuz. Peki, neden şimdi bu itiraz? Bu disiplin sistemini, etkili olacağını düşündüğümüz için uyguladık. Kesinlikle ismi ne olursa olsun geri dönüş yok. Kimseyi affetmeyeceğiz. Bu cezaları, affetmek için vermedik. Kırmızı ışıkta geçiyorsunuz, cezayı çat diye yapıştırıyorlar. Buna da böyle bakmak lazım" dedi.


Sneijder ile niye görüşeyim ki? 

14 futbolcunun ceza aldığını ama 2.3 milyon Euro gibi rekor bir ceza alan Sneijder'ın çok konuşulmasına anlam veremediğini belirten Özbek, "Biz bu cezaları kişiye özel vermedik. En az 14 futbolcu var ceza alan. Ama herkes Sneijder'ı görüyor, Muslera'yı görüyor. Niyetimiz bu oyuncuları harcamak değil. Biz neden satalım Sneijder'ı ve Muslera'yı... Dediğim gibi ceza listelerini sezon başında hepsine verdik. Biz taktik için alınan sarı kartlara ceza vermedik. Şu anda Sneijder ile neden görüşeyim ki?. Cezalar verildi, onlar da ödeyecek. Ama çok istenirse oturur konuşuruz" dedi.

Herkes Kurallara uymak zorunda

Galatasaray'da herkesin kurallara uymak zorunda olduğunu ifade eden Dursun Özbek, kendisine yöneltilen protestolarla ilgilide konuştu. Özbek, "Ben protestoya karşı değilim. Bunu iyi niyetli karşılıyorum. Tabii bunu medya tek taraflı aktarırsa, taraftar da o şekilde algılar. Sonuçta kurallarımız belli ve herkes bu kurallara uymak zorunda" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.