Cenk attı Milli takım rahatladı, Türkiye 2 - 1 İsveç

A Milli Futbol takımımız EURO 2016 turnuvasına hazırlık kapsamında Antalya'da İsveç milli takımı ile karşılaştı. Tam bir futbol şöleninin yaşandığı Antalya'da Türkiye Cenk Tosun'un bulduğu iki gol ile rakibi İsveç'i 2-1 mağlup etti.

Cenk attı Milli takım rahatladı, Türkiye 2 - 1 İsveç
24 Mart 2016 Perşembe 23:47

A Milli Futbol takımımız EURO 2016 turnuvasına hazırlık kapsamında Antalya'da İsveç milli takımı ile karşılaştı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı karşılaşma öncesinde stada giden yollarda bulunan refüjler yaya trafiğine kapatıldı. Bin polis ve 600 güvenlik görevlisinin görev aldığı karşılaşmada kuş uçurtulmadı. A Milli Takım'ın İsveç ile bugün Antalya'da oynayacağı hazırlık maçını 262 Suriyeli sığınmacı izledi. Karşılaşmada İsveç'ten daha üstün gözüken Türkiye, Cenk Tosun'un 32 ve 81. dakikalarda bulduğu 2 gol ile rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Maçın Özeti

Karşılaşmaya iki takımda normal tempoyla başladı. Ara ara tempo yükselde de maçın ilk çeyrek dilimi golsüz geçti. Maçın 32. dakikasında Cenk Tosun sahneye çıktı. Ozan Tufan'ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Cenk Tosun , kaleciyi avladı ve Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda daha etkin gözüken taraf Ay-Yıldızlı ekibimiz oldu. İşveç belli dakikalarda tehlike yaratsada Türkiye kalesini gole kapadı. 

İkinci yarıyada normal tempo ile başlayan Milli takım maçın ilerleyen dakikalarında oyun anlamında geriye düştü. İsveç'in arka arkaya gelen tehlikeli pozisyonları sonunda kalemizde golü getirdi. Maçın 74. dakikasında Larsson'un ortası ile topla buluşan Emir Kujovic topu ağlarımıza gönderdi ve durumu 1-1 yaptı. Beraberlik sonrasında Türkiye'nin yanıtı  çok geçmeden geldi. İlk golün sahibi Cenk Tosun yine sahneye çıktı ve golünü attı. Maçın 81. dakikasında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Selçuk İnan ceza sahasına çok şık bir orta kesti. Zamanlamayı iyi yapan Cenk Tosun kalecinin uzanamayacağı köşeye topu gönderdi ve İsveç karşısında durumu 2-1'e getirdi. Maçın geri kalan dakikalarında başka gol olmazken, Türkiye Antalya'da çıktığı hazırlık maçında İsveç'i 2-1 mağlup etti. 


TÜRKİYE 2 - 1 iSVEÇ

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Hakan Balta, Mehmet Topal, Caner Erkin, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup, Arda Turan, Volkan Şen, Cenk Tosun
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim


İSVEÇ: Hopf, Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson, Jimmy Durmaz, Lewicki, Kallström, Erkan Zengin, Guidetti, Marcus Berg
TEKNİK DİREKTÖR: Erik Hamren

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Aslanları tebrik ediyorum. Yüreğinize sağlık