Ayşegül Pehlivanlar'dan madalya geldi!!!

2016 Rio Paralimpik Oyunları kadınlar atıcılık branşında milli sporcu Ayşegül Pehlivanlar, bronz madalya elde etti. Ayşegül Pehlivanlar kimdir.Haberimizde...

Ayşegül Pehlivanlar'dan madalya geldi!!!
09 Eylül 2016 Cuma 22:42

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpik Atıcılık Merkezi'nde yapılan final müsabakaları sonucunda, kadınlar 10 metre havalı tabanca kategorisinde Ayşegül Pehlivanlar, 172,3 puanla üçüncü sırada yer alarak bronz madalyanın sahibi oldu.

İRANLI ALTIN MADALYA ALIRKEN,UKRAYNALI SPORCUDA GÜMÜŞ ALDI.
İranlı Sareh Javanmardidodmani, 193,4 puanla altın madalyaya uzanırken, Ukraynalı Olga Kovalchuk ise 191,2 puanla gümüş madalya kazandı.

Aynı kategoride yarışan bir diğer milli sporcu Aysel Özgan ise, 110,1 puanla yarışı 6. sırada tamamladı.



Ayşegül Pehlivanlar
5 Aralık doğumlu, 1979 (yaş 36)
(1979 Aralık 5 doğumlu) Ayşegül Pehlivanlar tabanca yarışmalarında yarışan bir Türk kadın paralimpik shooter. O Rio de Janeiro 2016 Yaz Paralimpik Türkiye'yi temsil edecek nitelikli.

Ayşegül Pehlivanlar nedeniyle o anne ve babası ile birlikte bir tatilden dönerken gerçekleşti bir araba kazasında, bir sonucu olarak acı bir omurilik yaralanması için 5 Aralık 1979 [1] [2] O felç oldu doğdu. Pehlivanlar annesi kazada öldürüldü ve o andan sonra bir tekerlekli sandalye kullanmak zorunda oldu

Sporting kariyer
2013 yılında, Pehlivanlar becerilerini İzmir'de bir atış poligonu, bir koç dikkatini çekti. Bu o bir çekim aralığı ziyaret ettiği hayatında ilk kez oldu. O, bugün daha fazla öz-sır saklama olduğunu "sözlerine ekledi.", Onun içe dönüklük üstesinden "spor çekim yardımıyla" diye dışında daha önce karşılaştırıldığında kaza sonrası gelişen ve gider itiraf o bir yapabilirsiniz öğrendik "diye söylüyor" her şey o inanması durumunda. "babası, eski bir sporcu, spor onun en büyük destekçisidir.

Pehlivanlar P2 bayanlar 10m havalı tabanca SH1 ve P4 Karışık 50m havalı tabanca SH1 olayları yarışıyor. SH1 bir çekim ateşli silah desteklemek için durmak gerekmez sporcular için Paralimpik çekim sınıflandırmadır.  Şu anda, o ise atıcılık ve avcılık kulübü İstanbul'da "atıcılık avcılık SK A.Ş." nin bir üyesi

O 2015 yılında ilk defa Mersin'de Türk şampiyonasına katıldı ve altın madalya ele geçirdi. Daha sonra Nisan 2015'te milli takım başvurdu ve Dünya Kupası 2015 Şut IPC gibi uluslararası yarışmalarda ülkesini temsil Osijek, Hırvatistan, 2015 Fort Benning Amerika Birleşik Devletleri'nde ve 2016 Bangkok Tayland.

O Mersin'de düzenlenen 2016 Türk Şampiyonasında runner-up oldu.

2015 yılında, Pehlivanlar. Fort Benning, Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen IPC Atıcılık Dünya Kupası'nda Kadın P2 10m havalı tabanca SH1 olay finalde 188,9 puanla altın madalya aldı [10] [11] Bu başarı ona bir kota yer getirdi 2016 Yaz Paralimpik. Bu
Paralimpik onu ilk katılım olacak O da aynı yarışmada P4 50m Havalı Tabanca Karışık SH1 takımın bir parçası oldu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.