Arda Turan'dan olay cevap!

Arda Turan Fatih Terim'e öyle bir cevap verdi ki. Ünlü futbolcu adeta içini döktü.Barcelona forması giyen Arda Turan, NTV Spor'da yayınlanan %100 programında Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın konuğu oldu.Fatih Terim'in açıklamaları ve bundan sonraki hedefleri konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Arda Turan'dan olay cevap!
16 Eylül 2016 Cuma 22:20

Barcelona forması giyen Arda Turan, NTV Spor'da yayınlanan %100 programında Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın konuğu oldu. Milli oyuncu, İspanya günleri, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda yaşananlar, Fatih Terim'in açıklamaları ve bundan sonraki hedefleri konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı.

(Milli Takım'ın Hırvatistan maçı kadrosuna alınmaması ile ilgili soru üzerine) "Öğlen uykusundaydım. Telefonum 50 kere çalınca dedim ki; 'Allah korusun ya biri öldü ya da milli takıma çağrılmadım.' Şaşırdım mı? Futbolun içinde böyle şeyler var. Birilerine fatura kesilecekse böyle şeylerle karşılaşabilirsiniz. Önemli olan böyle olaylara nasıl tepki verdiğiniz, nasıl duruş sergilediğiniz. Neden konuşmadım? Konuşmamamın sebebi, ben orada olmasam da o takımın kaptanıyım. O takımın maçları varken bana konuşmak asla yakışmazdı."
"Bu Milli Takım olaylarının başında, hesap sorma diye bir şey söylemiştim. Hoş olmayan, aslında beni de rahatsız eden bir şeydi. Ben asla Türk halkı ve milleti için böyle bir şey demedim. Onlar benim baş tacım. Islıkladıkları gün soyunma odasında şöyle söyledim; “Ben neden üzülüyorum, biliyor musunuz? Avrupa’daki insanlar bizi böyle görüyorlar diye.” Benim ıslıklanmam hiç önemli değil. Biz her gün ıslıklandık. Galatasaray taraftarı ıslıkladı. Ama ben, “Beni kim paracı primci yaptıysa hesap soracağım” dedim. Burada demek ki benim muhatap olduğum şahıslar var. Ben şahıslar için söyledim. Hala da hesap sorma konusunda fikrimin arkasındayım."

"Kariyerim boyunca Galatasaraylı yöneticiler, federasyondaki yöneticilerle kontratlarla primlerle ilgili asla konuşmadım. Konuşacağım maksimum şudur. Kaptan olarak takım arkadaşlarımı bilgilendirme amacıyla bir prim yatıyorsa, onlara iletebilmek için bunları öğrenmek ve sormak zorundayım. Para istemek ve para pazarlığı yok. Biz federasyonumuzun yönetimimizin belirlediği primi UEFA’dan gelen katılım hakkıyla alıyoruz. Kimseden istemiyoruz ki. Biz ülkemizin, insanımızın vergisinden para falan almıyoruz. Biz prim için oynayacak oyuncular olabilir miyiz? Kazandığımız paranın yanında o primin lafı bile edilmez."

"Parayla, primle, pazarlıkla,trip atmayla, hatta üstüne para istedi laflarıyla. Bunlar iftiradır. Yapmayın böyle şeyler. Bunlar gencecik adamlar. Ben Barcelona’ya gelip bunu kaldırabiliyorum. Ama o futbolcular o ülkenin formasını giymeye çalışan gencecik çocuklar, aslan gibi çocuklar... Hocam basın toplantısında şöyle çok güzel şeyler söyledi. “Benim onlar üzerinde çok emeğim var.” Emeğine sonsuz saygım var. Ama biz de her platformda onun emeğini dünyanın her yerinde aslan gibi çıkıp oynayarak karşılık verdik"

"(En çok etkilendiğin sözler sorusu üzerine) "Burada üzücü ifadeler var. Hocanın tabii ki de ilkeleri olacak. “Bundan sonra benim ilkelerimde şerefle...” diye bir cümle var. Sonsuz şeref sahibi benim gönlümde ve kalbimde Allah’tır. Biz fanilerin herhangi şerefle ilgili belirleme konusu olamaz. Gerçekten böyle bir ifade kullanıyorsa bu hiç hoş değildir. Neden değildir? Biz onun evladı yaşındayız. Ne zaman kulağımızı çekmiş de, hayatımız boyu oğlum buraya gelin demiş de yapmamışız."

"Ülkemizin yaşadığı bu sıkıntılı günlerde bizi bu şekilde gösterip, benden değil de halktan özür dileyecekmiş gibi sözler... Gerçekten hocam ile hayatım boyunca çok iyi ilişkilerim oldu. Beraber mücadelelere girmiş bir insanım. Ama bunlar iyi cümleler değil. Bizim de anamız babamız var. Biz onların evladı yaşındayız. Bizi bu şekilde halktan özür dileyecekmiş şeyler yapmış gibi göstermek.... Biz asla öyle şeyler yapmadık. Onların hiçbirisini kabul etmiyorum. Ben hata yapmışımdır. Yüzde 100 hatalarım için de halktan özür dilerim; ama asla yanlış yapmamışımdır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.