Menbiç'te öldürülen PYD'li ABD vatandaşı çıktı

ABD hava desteği ile terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin ele geçirdiği Münbiç'te Amerika vatandaşlarının da PYD saflarında savaştığı ortaya çıktı. ABD vatandaşı olan ve 'Amed Kobani' kod adını kullanan William Savage'nin PYD saflarında savaşırken öldüğü bildirildi

Menbiç'te öldürülen PYD'li ABD vatandaşı çıktı
17 Ağustos 2016 Çarşamba 19:17

Suriye'nin Halep kentine bağlı Münbiç'in ABD hava desteği ile DAEŞ'den alınması sonrası detaylar bir bir dökülüyor. Amerikan vatandaşı olan William Savage'nin PYD'nin silahlı kolu YPG saflarında savaştığı ve çıkan çatışmalarda öldüğü bilgisi geldi.
Münbiç'in DAEŞ'den geri alınması için 1 Haziran'da PYD ile ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin hava desteğinde başlayan ve 12 Ağustos'ta sona eren operasyonda  10 Ağustos günü 'Amed Kobani' kod adını kullanan ve 2015 yılında YPG'ye katıldığı öğrenilen William Savage adlı bir Amerikalının ağır yaralandığı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi. Münbiç operasyonunda şimdiye kadar YPG ile birlikte DAEŞ'e karşı savaşırken ölen Amerika ve Avrupalı gönüllü savaşçı sayısının 5 olduğu açıklandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.