Gürcistan'dan 'Öksüz ve Öz' açıklaması

Gürcistan, FETÖ'nün firari imamı Adil Öksüz ile hakkında yakalama kararı bulunan eski cumhuriyet savcısı Zekeriya Öz'ün,tutuklandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı açıklamasında bulundu.

Gürcistan'dan  'Öksüz ve Öz' açıklaması
17 Ağustos 2016 Çarşamba 21:40

FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün Gürcistan'a firar ettiğine dair haberler basında yer almıştı.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı Basın Birimi Müdür Yardımcısı Tamta Kokeladze, Öz ve Öksüz'ün Gürcistan'da bulunduğuna dair iddiaların doğrulanması için ortada yeterli kanıt bulunmadığına dikkat çekerek,
"Bu nedenle söz konusu kişilerin Batum'da gözaltına alınarak tutuklandığı iddiaları doğal olarak gerçeği yansıtmamaktadır. Şu anki duruma göre bu kişilerin Gürcistan'da olduklarına ilişkin iddiaların doğrulaması için elimizde yeterli kanıt yok. Doğal olarak da bu kişilerin burada bulundukları iddiaları doğrulanmadığı gibi onların Batum'da gözaltına alınması iddiaları da gerçeği yansıtmıyor." şeklinde bir açıklama yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.