Gülen için atanan avukat çekilmek istedi

Ankara Barosunca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili "çatı iddianamesi" kapsamında terör örgütü lideri Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 54 kişiye, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) gereği, zorunlu müdafi ataması kapsamında avukat atandı. Gülen için atanan avukat Alihan Uncu, 'çekilme' talebinde bulundu.

Gülen için  atanan avukat çekilmek istedi
16 Ağustos 2016 Salı 20:38

Elde edilen bilgiye göre, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davanın sanıklarından FETÖ terörist elebaşı Gülen, eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Turgut Özal Stratejik Düşünce ve Hamle Derneği Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen, FETÖ'nün "emniyet imamı" olduğu ileri sürülen ve "Kozanlı Ömer" lakaplı Osman Hilmi Özdil, örgütün yöneticileri Halit Esendir ve Nevzat Ayvacı'nın da aralarında bulunduğu 54 kişiye CMK gereği zorunlu müdafi ataması kapsamında Ankara Barosunca avukat atandı. 
Savunma hakkı kapsamında her sanık için avukat zorunluluğu bulunurken ayrıca maddi güçlük çeken veya başka nedenlerle avukat tutamayan ya da avukat seçecek durumda bulunamayanlar için "zorunlu müdafilik" müessesi uygulanıyor. Bu kapsamda, soruşturma evresinde ifadeyi alan merci veya sorguyu yapan hakimin, soruşturma ve araştırma evresinde mahkemenin talebi üzerine baro tarafından CMK Uygulama Servisi bünyesindeki Sanık Hakları Servisince müdafi görevlendirmesi yapılıyor. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY ile ilgili "çatı iddianamesi"nin gönderildiği Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk duruşma, 22 Kasım'da başlayacak.Gülen'in de aralarında bulunduğu 54 sanık için Ankara Barosunda "CMK Uygulama Servisi" bünyesinde kayıtlı avukatlardan sıralamaya göre atama yapıldı.

Fetullah Gülen için atanan avukat Alihan Uncu,CMK'dan yapılan görevlendirmeler için Avukatlık Kanunu'nda ayrıca hükümler bulunduğunu, bu doğrultuda baroya "çekilme" başvurusu yaptığını belirtti.Başvuruyla ilgili olarak yönetim kurulunun toplanıp bir karar vereceğini dile getiren Uncu, "Avukatlık Kanunu'na göre, kendi kendimize çekilme yapamıyoruz. Baro başkanlığının kabul etmesi gerekiyor. Çekilme için baro başkanlığına başvurumuzu verdik. Yönetim kurulu toplanıp çekilmemizi kabul ederse o zaman yargılamadan çekilebileceğiz"şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.