Diyanet 6 sınavı iptal etti

Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan ve yapılacak olan bazı sınavların iptal edildiği bildirildi.

Diyanet 6 sınavı iptal etti
19 Ağustos 2016 Cuma 20:41

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından bugün yapılan duyuruda Başkanlık tarafından yapılan/yapılacak olan bazı sınavların iptali hakkında duyuru yayınlandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı, FETÖ darbe girişiminin ardından ülkede yaşanan olağan üstü nedenlerden dolayı yapılan ve yapılacak olan bazı sınavların iptal edildiğini duyurdu.

Diyanet tarafından yapılan duyuruda, iptal edilen sınavların şunlar olduğu bilgisi verildi;

“1- 2016 Yılı Vaizlik Giriş Sınavı sözlü aşaması,

2- 11.07.2016-15.07.2016 tarihlerinde bir kısmı yapılan ve 16.07.2016-17.07.2016 yapılması planlanıp ertelenen 2016 Yılı 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı Sözlü Sınavı (SÖZPER-2016-III),

 (2016 Yılı 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı Sözlü Sınavına başvuran adayların başvuruları geçerli olup adaylardan aynı sınav için ayrıca başvuru alınmayacaktır.)

 3-Sözlü aşaması planlanıp ertelenen 2016 Yılı Eğitim Görevlisi Sınavı (Sözlü) başvuruları,

4-Sözlü aşaması planlanıp ertelenen 2016 yılı Öğretmen (Kur'an-ı Kerim) Alım Sınavı başvuruları,

5-İhtisas kursuna kursiyer seçimi için 24 Nisan 2016 tarihinde yapılan yazılı ve 16-27 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen sözlü uygulamalı sınavlar,

6-Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Aile ve Dini Rehberlik Bürolarında görevlendirilmesi düşünülen Vaizlerin değerlendirme görüşmeleri,”

 Duyurunun devamında, İptal edilen tüm bu sınavlarla ilgili olarak daha sonra ileriki tarihlerde planlanacak hususlar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulacağı ve internet sitesi haricinde herhangi bir yerde bilgilendirme yapılmayacağı kaydedildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EMRE - 8 yıl önce
ARKADAŞLAR SINAVLAR İPTAL!!! BU NASIL BİR ÇÖZÜM SİSTEMİ HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. ARKADAŞLAR HAKKIMIZI ARAYALIM. NEDEN SADECE 2016 DİYE SORALIM O ZAMAN. AYIKLAYIN PİSLİKLERİ. BİZİ NEDEN YAKIYORSUNUZ.
Avatar
Emeğimize yazık - 8 yıl önce
Yazık günah yani emeğimize yazık millet atmalar olucak diye evini sattı eşyaları satan tanıdıklarım var bunların hesabını kim vercek bu sınavların iptali yeri içerdeki fetö mensuplarını atsalar ya bizi ilgilendirren durum değil sonuçta BU SINAVLARIN İPTALİNE TAMAMEN KARŞIYIZ.ATAMALAR KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİLMELİ
Avatar
ali - 8 yıl önce
Yazık vAllahi yazık....bi daha yeniden hazırlanmak çok zor....
Avatar
muatafa - 8 yıl önce
Oh neguzel torpilli olanlar kazanamayacak insAllah herkes hakkiyla kazansn artik torpilin yuzunden hafizlar atanamiyo
Avatar
Abdullah - 8 yıl önce
Allah hayırlısını nasip etsin. İnşAllah iyi olacak arkadaşlar.biraz sabırlı olalım.
Avatar
İmam adayı - 8 yıl önce
Sınavı iptal ederek bütün umudumuzu bütün hevesimizi kırdılar... Aynı stresi aynı zorlukları bize yaşatmaya hakları yoktur binbir güçlükle mülakata katılmıştım iptal kararını kaldırsınlar yoksa Hakkımı helal etmem öbür dünyada iki elim yakalarında olacak