ABD sözcüsünden önemli Türkiye açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye'de Fırat'ın batısındaki Münbiç'in terör örgütü DAEŞ'ten alınmasına yönelik operasyonları ABD ile Türkiye arasındaki taahhütlere bağlı şekilde yürüteceklerini ifade etti.

ABD sözcüsünden önemli Türkiye açıklaması
15 Ağustos 2016 Pazartesi 21:59

Pentagon Sözcüsü Adrian Rankine-Galloway, Suriye'nin kuzeyindeki  Münbiç kasabasının DAEŞ'in elinden alınması ve sonrasında atılacak adımlara  yönelik açıklamalarda bulundu.

Münbiç'teki operasyonların DAEŞ'in yenilgiye uğratılmasının yanında  kentin kontrolü ile yönetiminin de yerel halka bırakılması amacıyla yapıldığını  açıkça belirttiklerinin altını çizen Galloway, DAEŞ'in kette kalan savaşçıları ile  onlarla savaşan yerel güçler düşünüldüğünde Münbiç'te çok değişken  bir durum bulunduğuna dikkati çekti.Galloway, 

"Suriye Arap Koalisyonunun, Münbiç'in DAEŞ'ten kurtarılmasına dönük  uzun ve zorlu bir savaşın sonuna yaklaştığını düşünüyoruz. Güçlerin son  konuşlandırılması Suriye Arap Koalisyonu ve Suriye Demokratik Güçleri'nin  komutasında yapılıyor. Herhangi bir takvime dair spekülasyonda  bulunmayacağız."ifadelerinde bulundu.

ABD'nin, Türkiye'nin DAEŞ'e karşı savaştaki ortaklığından mutlu olduğunu belirten Galloway, "Bu operasyonların iki ülke arasında verilen  sözlerle uyumlu bir şekilde yürütüleceğini açıkça taahhüt ettik. Ankara'yla bu ve  diğer konularla alakalı da sürekli iletişim halinde olmaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu

Washington yönetimi, PYD'nin bazı yerel Arap unsurlarla Fırat nehrinin  batısında operasyonlara katılması gerektiğinde Washington yönetimi,ısrarcı olmuştu. Washington'u, Örgütün Suriye'de  uygulamaya koymak istediği planlar konusunda uzun süredir uyaran  Ankara ise müttefiklik ilişkileri çerçevesinde Türkiye'nin ulusal güvenliğini  tehlikeye atan hareketlerden kaçınılması gerektiğinin altını çizmişti.

ABD yönetimi, Fırat'ın batısındaki Münbiç'in DAEŞ'ten alınmasının  ardından operasyonlara katılan PYD'nin ilçeyi terk edeceğine dair Türkiye'ye  güvence vermişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
ABD sözü yalan ve riyakarlıktan başka ne olabilir.