'Türkiye üreten ülke olacak!'

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ilaç üretiminde ciddi açık verdiğimizi söyleyerek üreten Türkiye ideali için çalıştıklarını söyledi.

'Türkiye üreten ülke olacak!'
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Onko Koçsel İlaç Fabrikası açılış törenlerine katıldı. Türkiye'nin ilaç üretiminde ciddi sorunlar yaşadığını kaydeden Işık, tüketilen ilaçların yüzde 73'ünün Türkiye'de üretildiğini ancak dışa bağımlı üretim nedeniyle 4 milyar dolar ilaç açığı bulunduğunu söyledi.

İlaç üretiminin ciddi ve önemli bir mesele olduğunu kaydeden Bakan ıŞık, sanayi ve üretimin olmadığı ülkelerin ayakta kalamayacağını belirtti. 2002'den beri bu alanda çalıştıklarını kaydeden Bakan Işık, bu yüzden ekonominin 2008 krizinden çok fazla etkilenmediğini söyledi.

Türkiye'de teknolojinin gelişmesi için daha fazla çalışılması gerektiğini sözlerine ekleyen Işık, şu anda faal durumda olan 215 Ar-Ge merkezinin bulunduğunu söyledi. Bu sayıya büyük katkıların yapılması gerektiğini de önemle vurgulayan Bakan bunun için özel sektörün de çalışmasının iyi olacağını söyledi. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.