Sırrı Sakık'ın hapis cezası paraya çevrilmeyecek

5 Ekim 2015 tarihinde görülen mahkemede tarafından, Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle 7 ay 15 gün hapis cezası verilen HDP’li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın cezasının para cezasına çevrilmeyeceği öğrenildi.

Sırrı Sakık'ın hapis cezası paraya çevrilmeyecek
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

5 Ekim 2015 tarihinde görülen mahkemede tarafından, Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle 7 ay 15 gün hapis cezası verilen HDP’li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın cezasının para cezasına çevrilmeyeceği öğrenildi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümünde Nevruz kutlamaları sırasında yaptığı konuşmada Atatürk’ün askerlerine 'it sürüleri' diyerek hakaret etmişti. Bunun üzerine eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Şirin İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına Sırrı Sakık'ın Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Dosyayı kabul eden Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı olayı mahkemeye taşımıştı. 5 Ekim'de görülen dava sonucunda mahkeme Sırrı Sakık’a 7 ay 15 gün hapis cezası vermişti. verilen bu hapis cezasının para cezasına çevrilmeyeceği belirtildi.

Verilen karar sonrası açıklamada bulunan eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Şirin; 

'Bu cezanın paraya çevrilemeyecek olması konunun ne kadar hassas olduğunun da bir göstergesidir. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür. Yaşadığı ülkede belediye başkanı olmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün getirdiği seçme ve seçilme hakkıyla aldığı halde Atatürk’e hakaret edip küfreden bu şahsın ceza alması beni ve beni gibi Atatürkçüleri çok mutlu etmiştir. Burada etnik kültürü tartışmıyoruz. Bu ülke hepimizin. Hepsi bizim insanımız hepsi bizim kardeşimizdir. Ancak Mustafa Kemal Atatürk’e, vatanına, milletine, bayrağına ve vatanın bölünmez bütünlüğüne bağlı olmayan ihanet içerisinde olan kim var ise bizim düşmanımızdır. Bu ülkede yaşıyorsan Atatürk’e saygı duyacaksın. Yok, ben bayrağı sevmiyorum, yok ben burada toprak istiyorum, yok ben Atatürk’ü sevmiyorum diyorsan kimse sana bu ülkede zorla yaşayacaksın demiyor. Bu ülkeyi terk edebilirsin. Ya da böyle cezaevine girersin' ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.