Esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzurum'da düzenlediği mitingde halka hitap etti.

Esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

AK Parti Genel Başkanı, Erzurum'da düzenlediği mitingde halka seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu;

"Bu milletin birliğine kast eden, bölünmez bütünlüğüne kasteden her şey, her kesim, hepsi kahrolacak. Hiç merak etmeyin." mesajını verdi.

7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak adına her şeyi yapmaya çalıştıklarını ancak, aynı iyi niyeti muhataplarından göremediklerini, onlarla uzlaşamadıklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, bunun sonucunda dört siyasetin ortaya çıktığını söyledi. Bunların;

"AK Parti’nin takip etiği birlik, uzlaşma siyaseti,

CHP’nin takip etiği, izlediği blok siyaseti,

MHP’nin izlediği, daha doğrusu Bahçeli'nin 'hayır siyaseti'; her şeyi reddeden hayır siyaseti, (Bahçeli’nin izlediği, biliyorum MHP'li kardeşlerimiz de bundan memnun değil) 

HDP'nin izlediği terör siyaseti" olduğunu dile getirdi.

 

Ahmet Davutoğlu, bin lira olan asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılacağını yineledi. 13 yıl önce asgari ücretin 184 lira olduğunu ve şu an 5 mislinden fazlasına bin liraya çıkaranın kendileri olduklarını da ifadelerine ekledi. Şimdi de güçlerinin yetiyor olduğunu bin 300 lira yapabileceklerini, ileride imkanlar artarsa bunu daha da arttıracaklarını söyledi.

Davutoğlu, esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi sağlanacağı müjdesini verdi. Basit usulde vergilendirilen esnafın 8 bin lira kadar olan kazancının üzerinden hesaplanan verginin alınmayacağını belirterek, asgari geçim indirimi uygulamasının yıllık düzeyde esnaf için de uygulanacağını söyledi.

Emek yoğun sektörlerde, yatırımcıların, esnafın, KOBİ'lerin talebi halinde, projesiyle birlikte gelen ve fabrika kurmak isteyen esnafa anahtar teslim fabrika vereceklerini şu sözlerle ifade etti.

"Gelecek bize bir proje verecek ve diyecek ki 'Ben bir fabrika kurmak istiyorum, 10 esnaf birleştim' ya da 'tek başına'. Biz de ona anahtar teslimi fabrika vereceğiz. 'Buyur, işlet, kazan, vergini öde' diyeceğiz. Anahtar teslimi fabrika vereceğiz. Ta ki esnafımız KOBİ olsun, KOBİ'lerimizin işveren olarak güçlü bir şekilde ekonomiye katkıda bulunsun."

Ayrıca Başbakan Davutoğlu, Bağ-Kur emeklilerinden kesilen yüzde 15 primi daha önceden yüzde 10'a düşürdüklerini şimdiyse bu kesintiyi tamamıyla kaldırdıklarını söyledi. Böylece Bağ-Kur emeklilerine bin 200 ile 3 bin 700 lira arasında katkı sağlanacağını belirtti.

Emeklilerin ayda 250 lira taksitle ev sahibi olabileceklerini, aynı imkanın asgari ücretlilere de sağlanacağını söyleyen Davutoğlu, tüm emeklileri TOKİ'den uygun şartlarda konut sahibi yaptıklarını da ekledi. Erzurum'da bazı vatandaşların  konut edinme taleplerinin daha önce kendilerine iletildiğini, gerekli talimatları verdiklerini sözlerine ekledi.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.