Davutoğlu Rusya ile İlgili Konuştu: 'Kim olursa olsun...'

Başbakan Ahmet Davutoğlu sabah saatlerinden itibaren yaşanan Rus hava tacizleriyle ilgili angajman kuralları açıklaması yaptı.

Davutoğlu Rusya ile İlgili Konuştu: 'Kim olursa olsun...'
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Sabah saatlerinde önce sınır ihlali ardında da uçakların taciz edilmesi haberleri gündeme bomba gibi düştü. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu angajman kurallarının tüm sınırlarımızda geçerli olduğunu, konuyla ilgili TSK'nın yetkisi dahilinde vuruş yapacağını söyledi. 

Rusya'nın sınır ihlallerine büyükelçilikler nezdinde girişmlerle karşılık verdiklerini söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu konuyla ilgili konuşmasında Rusya'nın Suriye harekatının başından beri sınır ihlalleri yaptığını söyledi. 

Rusya tarafından navigasyon hatası şeklinde açıklanan sinır ihlalleri konusunda uçakların vurulabileceğini söyleyeyen Davutoğlu Suriye krizinin bir Türk Rus krizi olmadığının da altını çizdi.

Türk ve Rus yetkililerin sorunun yaşanmaması için bir araya geldiğini aktaran Başbakan Davutoğlu konuşmasında angajman kurallarını hatırlatarak Rusya'yı  sert bir biçimde uyardı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.