CHP\'de kongre talepleri

Seçim sonuçlarında beklediğini alamayan CHP içinde bazı isimlerin kongre ve genel başkanlık taleplerinde bulunduğu belirtiliyor.

CHP\'de kongre talepleri
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim sonuçlarını başarı olarak görmemesinin siyasi etkileri görülmeye başladı. CHP içindeki bazı isimler etrafında genel başkanlık söylentileri dolaşırken bazı mercilerde de kongre talepleri dile getiriliyor. 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gerekirse istifayı da değerlendirebileceğine ilişkin açıklamalar yapılmasının ardından konuyla ilgili peş peşe açıklamlar geliyor. Bu sabah saatlerinde Genel başkan Yardımcısı Umut Oran tarafından yapılan açıklamada Genel Başkan adayı olduğu ifade edildi. Hemen ardından gelen söylentilere göre Mustafa Balbay'ın da Genel Başkan adaylığı konusunu değerlendirdiği belirtiliyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı bir kongre yapılması gündeme gelirken kongrede Genel Başkan'ın değişmeyeceği görüşü de yaygın bir kanaat olarak belirtiliyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.