Yeni Anayasa için start veriliyor!

Uzun süredir tartışılan yeni anayasa ve başkanlık sistemi bugün Türkiye Anayasa Platformu’nun düzenlediği toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile ve bizzat kendisi tarafından anlatılarak başlangıç yapılacak.

Yeni Anayasa için start veriliyor!
28 Ocak 2016 Perşembe 09:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa ve başkanlık sisteminin toplumun tüm kesimlerine anlatılması için ilk startı bugün verecek.

Erdoğan, yaklaşık 290 sivil toplum kuruluşunun desteğini alan Türkiye Anayasa Platformu'nun düzenlediği etkinlikte başkanlık sistemini anlatacak.

ATO Congresium'daki toplantıya organize eden Türkiye Anayasa Platformu, Memur-Sen, Anadolu Platformu, ASKON, Birlik Vakfı, Cihannüma Derneği, Ensar Vakfı, Hak-İş, HUDER, İHH, İlim Yayma Cemiyeti, İnsan ve Medeniyet Hareketi, MÜSİAD, ÖNDER, TGTV, TÜMSİAD ve TÜRGEV tarafından oluşturuldu ve kısa sürede 290 sivil toplum kuruluşunun da desteğini aldı. Platform, 81 ilde hemşeri derneklerinin de katılımıyla toplantılar yapacak. İstanbul, Ankara gibi belli başlı yerlerdeki toplantılara Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, "Amacımız farkındalık meydana getirmek. Darbe anayasasının ülkemizde meydana getirdiği kaos ortamlarını, adaletsizlikleri ve haksızlıkları hatırlatacağız. Hep birlikte direneceğiz, hep birlikte yeni bir anayasa için mücadele vereceğiz. Her türlü ayrımcılığı reddedip, toplumsal uzlaşıyı sağlayıp, millet ile devlet arasında toplumsal sözleşmeyi yeni anayasa ile sağlayacağız

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Artık sivil iradeye dayalı yeni anayasa istiyoruz.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Gelişmiş dünya ölçeğinde bir anayasayı kabul etmeliyiz.