Savaş çanları çalıyor mu?

Suriye savaşının başladığı günden beri Türkiye'nin savaşa girmesi an meselesi oldu. 5 yıllık gergin bir askeri duruşun maliyeti milyarlarca TL oldu.

Savaş çanları çalıyor mu?
24 Kasım 2015 Salı 12:32

Sınırımızda bu sabah bir Rus uçağı Türk jetleri tarafından vurularak düşürüldü. 5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına rağmen pervasızca sınır ihlali yapmaya devam eden uçak Türk jetleri tarafından vurularak düşürüldü. 

Suriye savaşının başladığı günden beri Suriye, Rusya ve Türkiye birer savaş uçağını bölgede kaybetti. Türkmenlere yönelik başlatılan saldırılar Türkiye'yi en can alıcı noktasından hedef alırken Rusya en yüksek makamları tarafından Türkiye'de diplomatik ilişkilerini sürdürüyor. 

Türkiye Suriye krizinin 5. yılında yeniden savaş söylentilerinin odağına yerleşti. Savaş uçakları ve askeri unsurlar Suriye hedefiyle harekete geçerken askeri istihbarat da muhtemel hedefleri belirledi. Suriye sınırında Türkiye ve ABD tarafından cebren bir "güvenli bölge" oluşturulacak. Bölge IŞİD'den arındırılmış bölge olarak adlandırılacak. Ancak TSK unsurlarıyla ABD Hava Kuvvetleri tarafından korunacak. 

Çağımızın en korkunç savaşlarından birisi Suriye'de cereyan ederken Türkiye savaşın tam göbeğine yürüyor. Yaşanacaklar ve yaşananlar geri durmamıza engel oluyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Türkiye yapılması gerekeni yaptı. Sınırımızdan izinsiz sinek bile geçmemeli.