Recep Akdağ; "AK Parti'de muhtemelen FETÖ'cü yok"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TGRT Haber'in konuğu oldu. Bakan Akdağ, FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili konuştu. Akdağ, "AK Parti'de muhtemelen yok. Muhtemelen diyorum; çünkü bunlar kendilerini çok iyi kamufle ediyor. Ama bizim bildiğimiz kadarıyla yok." dedi.

Recep Akdağ; "AK Parti'de muhtemelen FETÖ'cü yok"
08 Mayıs 2017 Pazartesi 09:06

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TGRT Haber'in konuğu oldu. Bakan Akdağ, FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde  AK Parti'de 'ideolojik ayrışma' iddialarına cevap veren Akdağ, "Hepimizin geçmişi ve nereden geldiği belli İnançlarımız buna müsaade etmez. Suni ayrım çabaları, yek diğerini ötekileştirme çabaları boşunadır. Biz siyaseti köşe kapmaca olarak görmüyoruz. Bunlar tasfiye edilecek, yerini şunlar alacak sözleri AK Parti'ye yakışmaz" şeklinde konuştu. FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili konuşan Bakan Akdağ, AK Parti2de muhetmelen FETÖ'cü olmadığını ifade etti.

AK Parti'de muhtemelen FETÖ'cü yok

FETÖ'nün siyasi ayağı iddiaları ve Cumhurbaşkanı'nın aktif siyasete dönüşü ile 'büyük temizlik' yapılacağı yorumları için Recep Akdağ, "Mesela mevcut partiler içinde var mı? AK Parti'de muhtemelen yok. Muhtemelen diyorum; çünkü bunlar kendilerini çok iyi kamufle ediyor. Ama bizim bildiğimiz kadarıyla yok. MHP'ye nasıl nüfuz etmek istediklerini biliyoruz. Özellikle muhalif kanat, MHP'nin içine girmek için hücum ediyor. CHP'de ise genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun en yakınındakiler FETÖ'cü çıktı" dedi.

"CHP çıkmaz sokağa ilerliyor"

Bakan Akdağ, "Muhalefet değil, partileri Türk siyasetinin aktörlerinden görüyoruz. Yalnızca HDP, terörle kol kola geziyor. PKK'dan emir almadan bir şey yapamaz hale geldi. HDP, terör baskısından kurtulabilir mi bilmiyorum; ama aksi durumda orada siyaseten bir şey konuşamayız. MHP milletin ortak değerleri, geleceği söz konusu olduğunda birleşilebileceğini gösterdi. Bahçeli, dış politika için de 'milli refleksler' gösterdi. Ama CHP, Türk siyaseti açısından büyük bir kayıp içinde 1950'den beri süregelen çok partili hayatta iktidar olamayan CHP, demokrasiden hiç pay almayıp demokrasiyi diline doladı. CHP, kendi yanlış yolunu terk edip gerçek bir demokrat parti olmalı Çünkü gittikleri yol, yol değil; çıkmaz sokağa ilerliyorlar" dedi.

Artık nefes nefese kalacak kadar koşmamız gerekiyor

CHP'lilerin toplumun kutuplaştığı, polarize olduğu iddiaları için de bakan Akdağ, "Herkes oy kullandı, farklı oylar kullanıldı, ama birbirlerinin düğün ve cenazesine gidiyorlar. Aynı evde bile farklı oy kullandılar. Yüzde 85 oranında oy kullanıldı. Böyle bir demokrasinin örneği yok. Bu mu kutuplaşma? Seçim sonrası şöyle olacak, böyle olacak iddiaları vardı. İşte bunları söyleyenler; 16 Nisan sonuçları ile birlikte tarihin çöplüğüne gitmiştir. Esad oylama yapıyor; yüzde 80-90 alıyor. Bu mu demokrasi? Yüzde 49'a 51'e takılmak, buradan kutuplaştırma aramak, artık çok saçma İşte bakın sokağa dökmek istediler; kimse prim vermedi. Yarın bir Cumhurbaşkanlığı seçim olacak, millet karar verecek. İyi bir hizmet ederse, millet yeniden seçer; eğer etmezse başkasını seçer. Yeni sistem, bir öncekine göre daha demokratiktir. Bu hiçbir şekilde tartışılmaz. İstikrar, öngörülebilirlik ve sürat kazanıyoruz. Artık nefes nefese kalacak kadar koşmamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.