Oktay Vural: Güvenlik güçleri güneydoğuda destan yazıyor

MHP Grup Başkanvekili Vural, "Terörle mücadele anlık değildir. Parantez içine alınamaz. Terörle mücadele PKK terör örgütü bertaraf edilinceye kadar devam etmeli" dedi.

Oktay Vural: Güvenlik güçleri güneydoğuda destan yazıyor
26 Ocak 2016 Salı 14:40

Güneydoğuda aylardır devam eden terör mücadelesinde gelinen nokta muhalefet kanadından da olumlu dönüşlerin gelmesini sağladı. MHP Grup Toplantısında ilk defa Bahçeli'nin vekili olarak konuşan Oktay Vural Türk polisinin güneydoğuda destan yazdığını söyledi.

TBMM (AA) - MHP Grup Toplantısı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçirdiği rahatsızlık nedeniyle partinin grup başkanvekili Oktay Vural'ın başkanlığında yapıldı.

Vural, toplantının Bahçeli'nin talimatıyla düzenlendiğini belirterek, Bahçeli'nin istirahatinin devam ettiğini, kısa zaman içerisinde aralarına katılacağını söyledi.


Bu yıl, 17 polis, 4 asker ve bir korucunun, 22 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 135 asker, 105 polis ve 5 korucunun şehit olduğuna dikkati çeken Vural, "Terör örgütüne karşı güvenlik güçlerimizin yürüttüğü mücadele muhakkak başarıya ulaşacak ve bölücü terör örgütü bertaraf edilecektir. Buna inancımız tamdır. Yeter ki yine gaflete düşülmesin, yeter ki devleti yönetenler yine uyumasın. Yılların ihmal ve tavizleri milletimize pahalıya malolmuştur" dedi.

Güvenlik güçlerinin verdiği mücadelenin bir destan olduğunun altını çizen Vural, şunları söyledi:

"Her yerde devlet ve kanun hakimiyeti sağlanmalıdır. Ancak terörle mücadeleyi bir aç parantez kapa parantez olarak ele almak aymazlıktır. Terörle mücadele anlık değildir. Parantez içine alınamaz. Terörle mücadele PKK terör örgütü bertaraf edilinceye kadar devam etmeli ve alan hakimiyeti sağlanarak, buralarda terörist unsurların bir daha yer almamasına yönelik tedbirler alınmalıdır. Önleyici bir terörle mücadelenin sürdürülmesi gerekmektedir. Bu çerçevede bölge halkının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak tedbirler, güvenlik şemsiyesi altında alınmalıdır."

Erdoğan ve Davutoğlu'na "bildiriye imza" çağrısı

Akademisyenlerin yayınladığı bildiriyi anımsatan Vural, bin 128 "sözde akademisyene" karşılık 2 bin 577 akademisyen ve bin 178 STK temsilcisinin imzaladığı "Vatansever Türk Aydınları" bildirisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından da imzalanmasını istedi.

Vural, "Şimdi MHP grubundan Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakana sesleniyorum; sözde akademisyenlerin ihanet bildirisine koyduğunuz tepki kadar vatansever akademisyenlere de desteğinizi ifade etmenizi bekliyoruz. Aziz milletimize bağlı aydınlara da sahip çıkınız. Bin 128 sözde aydının özde ihanet bildirisine karşılık 2 bin 577 vatansever Türk aydının bildirisine sahip çıkıyor musunuz? Destekliyor musunuz? Bu vatansever aydınların yanında yer alacak mısınız? Bizler bu bildirinin altına imzamızı ve irademizi ortaya koyuyoruz. Ya siz? Siz ne yapacaksınız?" diye konuştu.

İçeride ve dışarıda milli menfaatleri haleldar edecek girişimlerin giderek arttığına dikkati çeken Vural, şöyle devam etti:

"Türkiye diplomatik, silahlı, siyasi amansız bir saldırıyla karşı karşıyadır. Dünün müstemleke aydınları, bugünün küresel güçlerinin kiralık kalemleri, PKK muhipleri dün olduğu gibi bugün de devrededir. Dün büyük güçlerin büyük düşlerini bugün onların taşeronları hayata geçirmek için saldırıya geçmiş durumdalar. Ancak buradan vatandaşlarıma sesleniyorum; emin olun ki milletimizi şu günlerde naçar bırakan ve bu şekilde giderse vatanı, milleti, devleti büyük felaketlere sürükleyecek olan bu amansız saldırılara karşı koyacak en büyük güç, milli şahsiyet, milli irade, milli mefkure, milli ruh yani Milliyetçi Harekettir."

Biden'in Türkiye ziyareti

Türkiye'yi ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in MHP'den de randevu istediğini, ancak bunu reddettiklerini anımsatan Vural, "Türkiye’nin meselelerinin yabancı bir devlet adamının etrafında, yapısı ve zihniyeti belli temsilcilerle konuşulmasını doğru bulmadığımızı söyledik. Böyle bir yuvarlak masanın MHP’nin temsil ettiği siyasi düşüncesine, duruşuna uygun olmadığını da yine dile getirdik" dedi.


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Terörün sonu gelene kadar mücadeleye devam.
Avatar
vatandaş ali - 8 yıl önce
Destan yazanlara selam olsun