MHP Gaziantep vekili Ümit Özdağ disipline sevk edildi

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, tepki çeken başkanlık sistemiyle ilgili sözleri üzerine kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

MHP Gaziantep vekili Ümit Özdağ disipline sevk edildi
20 Ekim 2016 Perşembe 17:53

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın, tüzüğün bazı maddelerini ihlal gerekçesiyle tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak disipline sevk edildiği bildirildi.

Ümit Özdağ, daha önce "Başkanlık sistemi Meclis’e gelirse, ben ret oyu vereceğim. Referandum süreci içinde de, her fırsatta böyle bir referandumun ve başkanlık sisteminin Türkiye’yi ikiye böleceğini, etnik ve mezhepsel ve de siyasi cepheleşmeleri derinleştireceğini anlatacağım" demişti.

Fakat "referandum yapılsın" teklifini yapan parti MHP olmuştu. Dolayısıyla parti yönetimi bu söylemi tepkiyle karşılamıştı.

MHP'den yapılan açıklama şu şekilde;

"Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, parti üyelik görev ve sorumluluklarını gösteren parti tüzüğümüzün 11. maddesinin ihlâli, yine tüzüğümüzün 78/4-c-e-g maddelerini ihlâl mahiyetindeki eylem ve açıklamalar yanında benzeri faaliyetler içerisinde olmak sebebiyle parti tüzüğümüzün 81. maddesi kapsamı ve gereğince tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığımıza sevk edilmiştir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.