Meral Akşener "Seçilirsem, Başbakan olurum"

MHP'de Genel Başkanlık aday adayında olan Meral Akşener CNN Türk canlı yayında konuştu. MHP'de muhaliflerin imza toplayarak olağanüstü kongre talebini değerlendiren ve son yaşananları anlatan Akşener, Seçilirsem başbakan olurum" dedi.

Meral Akşener "Seçilirsem, Başbakan olurum"
13 Şubat 2016 Cumartesi 13:15

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan aday adayı Meral Akşener CNN Türk canlı yayında konuştu. MHP'de muhaliflerin imza toplayarak olağanüstü kongre talebini değerlendiren ve son yaşananları anlatan Akşener, çarpıcı bir cümle kurdu.

Meral Akşener MHP'nin iktidar olabileceğini, yüzde 12'den daha fazla olduğunu dile getirdi. Amacının ve inancının MHP'yi iktidar yapabilmek olduğunu belirten Akşener, AKP ve CHP seçmenlerinin biribirine oy vermediğini, MHP'nin bu iki parti seçmeninden oy alabildiğini söyledi. MHP'nin iktidar olacağını canı gönülden inandığını vurgulayan Akşener, MHP'de değişiklik olduğu taktirde, MHP'nin başbakanlığı alacağını ve başbakan olacağını sözlerine ekledi.

Meral Akşener'in konu ile ilgili açıklaması;

"Meselesimiz MHP'yi iktidar yapabilmek Benim inancım MHP'nin potansiyelinin yüzde 12'nin çok üzerinde olduğu. AK Parti seçmeni ile CHP seçmeni birbirlerine oy vermiyor. MHP ise her iki partiden oy alabiliyor. Ben inanıyorum ki MHP ilk seçimde iktidar için yürüyecektir. MHP Başbakanlığı alacaktır. MHP bu değişikliği yaptığı takdirde ben başbakan olurum"

Seçilirsek çok çalışacağız 

MHP Başkan aday adayı Meral Akşener, başkanlığa seçildikleri taktirde paradigma değişikliği yapacaklarını söyledi. Akşener MHP'nin baraj sorunu olmadığını söyleyerek, "MHP’de bir baraj sorunu görmüyorum. Belki görmek istemiyorumdur. Esasında MHP’nin ülkenin önemli bir potansiyeli olduğuna ama hayata, harekete geçiremediğine inanıyorum. Biz yaparız deme konusunda inanma eksikliğine işaret ediyorum. Kongremizi yapar seçilirsek çok çalışacağız, paradigma değişikliği yapacağız."

Başkanlık Sistemine hayır

Meral Akşener Türkiye'de başkanlık sisteminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden değerlendirildiğine vurgu yaptı. Türkiye'de parlamenter sistemin kabul edildiğini belirten Akşener, "Ülkeler kurulduğu zaman yol seçer. Türkiye parlamenter sistemi tercih itmiştir. Senato vardı eskiden. Uygulaya uygulaya, öğrene öğrene giderler. Başkanlık sisteminin en iyi hali ile başarılı olduğu ABD’dir. O da kurulduğu zaman kabul etmiştir. Parlamenter sistemin eksikleri vardır ama müthiş bir bilgi birikimi var. Eksiğimizin odaklanmamız yerine yeninden bir rejime geçiş demek en az 15 yılı bu tartışmalarla geçirmek olur. Bütün hukuk sisteminin A’dan Z’ye değişmesi demektir. Başkanlık için referandum olsa oyum hayır olur." açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murtaza ULUBAY - 8 yıl önce
Akşener genel başkan olduğunda belkide hükümet kurabilrcek çoğunluğa ulaşmayabilir. Ancak komisyon durumunda Bahçeli gidi hayırcı olmayacaktır. En azından olumlu bir muhalefet geliştirecektir. Yeni bir Tansu ÇİLLER modeline hazır ol et TÜRKİYE