Kılıçdaroğlu "Rusya ile kavga istemiyoruz" dedi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türk hava sahasını ihlal eden uçağın düşürülmesine ilişkin, "Türkiye'nin çıkarlarını sonuna kadar savunuyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu "Rusya ile kavga istemiyoruz" dedi
25 Kasım 2015 Çarşamba 13:53

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi'ndeki Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesinde, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplantının açılışında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, PM'nin büyük olasılıkla kurultay öncesi yaptıkları son toplantı olacağına dikkati çekti.

Bir başka ülkenin Türkiye'nin sınırlarını, toprak bütünlüğünü ihlal etmemesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Herkes bu konuda dikkatli olmalıdır. Rusya ile köklü ilişkilerimiz var, tarihten gelen ilişkilerimiz de var, bugün de köklü ilişkilerimiz var. Biz nasıl kendi ülkemizin yöneticilerine sağduyu öneriyorsak, Rusya'nın yöneticilerine de sağduyu öneriyoruz. Kin ve öfke ile ilişkiler yürümez, sağduyuyla yürür ilişkiler. Oturup iki ülke de özeleştirisini yapabilmeli. Kavga iki ülkeye de zarar verir. Bölgenin de Türkiye'nin de Rusya'nın da savaşa tahammülü yoktur. Tam tersine, ülkeler el ele verip, Suriye sorununu çözmek zorundadırlar. Bunu çözdüğümüz andan itibaren, bölge de dünya da rahatlayacaktır."

Kaynayan bir Ortadoğu'nun bütün dünyayı etkilediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Fransa, Belçika, Almanya, Türkiye'ye bakıldığında, tablonun "korkunun egemen olduğu bir sürece" evrildiğinin görüldüğünü belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.