İstanbul Adliyesinde itiraz gerginliği

Referandum sonucuna itiraz için adliyeye gelen çok sayıda CHP'li, İstanbul Adalet Sarayı'nda içinde yer alan İl Seçim Kurulu'na geldi. CHP'lilerin slogan atması nedeniyle gerginlik çıktı.

İstanbul Adliyesinde itiraz gerginliği
18 Nisan 2017 Salı 15:58

İstanbul CHP Gençlik Kolları üyeleriyle birlikte çok sayıda kişi, YSK'nın mühürsüz zarfları geçerli saymasına tepki göstererek, referandum sonucuna itiraz etmek amaçıyla İstanbul Adalet Sarayı içinde yer alan İl Seçim Kurulu’na geldi.

Seçim sonuçlarına itiraz etmek için,  Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı içinde bulunan İl Seçim Kuruluna gelen ve İzmir Marşı'nı söyleyerek adliyeye giren onlarca kişi adliye içinde bir süre, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Hayır bitmedi. Daha şimdi başlıyor" şeklinde slogan attı. Slogan atan gruba, İl Seçim Kurulu'na itiraza gelen ve sırada bekleyen kişiler de destek verdi.

Bu sırada güvenlik görevlileriyle bazı partililer arasında arbede yaşandı. Daha sonra adliye içinde çıkabilecek olumsuzluklara karşı Çevik Kuvvet polisi güvenlik önlemi aldı.

YSK ÖNÜNDE UZUN KUYRUK

Ankara'da da vatandaşlar YSK'ya referandumun iptali istemiyle dilekçe vermek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 7 yıl önce
İnsan kaybederken bile onuru ile kaybeder. Herkesin gözü önünde yapılan bir seçimde hile var demek, bu milletin sadece nefretini kazandırır.