"Demokrasi ve hukuk atılımlarımız sürecek"

Ahmet Davutoğlu yeniyıl sebebiyle yayımladığı mesajında gündeme dair ipuçları verdi.

"Demokrasi ve hukuk atılımlarımız sürecek"
31 Aralık 2015 Perşembe 20:09

ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yeni dönemde, medeniyet yürüyüşümüzü, ileri demokrasi ve hukuk atılımlarımızı sürdüreceğiz. Şiarımız adalettir. İlkemiz insan onurunu yükseltmektir. Geçmişin kavgalarına, meselelerine takılıp kalmayacak, suni gündemlerle vakit kaybetmeyeceğiz" dedi.

Davutoğlu, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında, vatandaşların yeni yılını tebrik etti, 2016 yılının tüm insanlık için huzur, adalet, barış, refah ve istikrar getirmesini temenni etti. 

Türkiye'nin gerek içeride gerekse dışarıda çok hareketli olaylara sahne olan bir yılı geride bıraktığını belirten Davutoğlu, "Bu hareketli yılın önümüzdeki günlere yansıyan etkileriyle 2016 yılına giriyoruz. Şükürler olsun ki son 12 yılda olduğu gibi, 2015 yılında da sosyal politikalardan bölgesel yatırımlara, ekonomiden dış politikaya kadar hemen her alanda başarılı bir yılı geride bıraktık" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin bu yıl iki genel seçim yaşadığını, milli iradenin 7 Haziran ve 1 Kasım'da yüksek bir katılımla sandığa yansıdığını anlatan Davutoğlu, her iki seçim sonrasında ortaya çıkan siyasi sonuçlarla halkın verdiği mesaj neyi gerektiriyorsa onu yaptıklarını bildirdi. 

Bu süreçte demokrasinin tüm kurum, kural ve teamülleriyle işlediğini, Türkiye'nin istikrar zeminine kavuştuğunu ifade eden Davutoğlu, mesajını şöyle sürdürdü:

"64. Hükümet; milletimizin huzur, güven ve istikrar arzusunun bir sonucu olarak işbaşı yaptı. Bu güzel ülkeye hizmet yolunda, milletimizin teveccühüne şükran hisleriyle ve Allah'ın lütfuna şükrederek, Türkiye'yi daha da ileri bir noktaya taşımak için kolları sıvadık. Son 13 yılda Türkiye'de sessiz devrimlere imza atan kadrolar olarak, inşallah önümüzdeki dört yılda çok daha başarılı çalışmaları ortaya koyacağız. Hazırlıklarımızla, büyük bir yönetim tecrübesiyle, projelerimizle ve tam bir özgüvenle milletimizin hizmetindeyiz. Herkes emin olsun ki Allah'ın izniyle ve büyük milletimizin desteğiyle aşamayacağımız hiçbir bir sorun yoktur. Daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk, daha fazla adalet, daha fazla refah ve daha adil bir bölüşüm için çaba ve gayretlerimiz sürecek."

Seçimlerin ardından hükümetin kurulmasıyla 2016 yılı eylem planı ve reform paketini açıkladıklarını hatırlatan Başbakan Davutoğlu, birinci AK Parti hükümetinden bu yana tam 13 yıldır daima sözünün eri olmuş bir siyasi kadro olarak seçim öncesindeki taahhütlerin icra tarihlerini tek tek kamuoyuyla paylaştıklarını bildirdi. 

Milletle sandıkta gerçekleştirdikleri ahitleşmeyi, eylem planıyla somutlaştırdıklarının altını çizen Davutoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Şimdi, halkımız için varolan hizmetlerimizi daha da ilerletme, ilk kez başlatacaklarımızı da layıkıyla hayata geçirme zamanı. Yeni dönemde de medeniyet yürüyüşümüzü, ileri demokrasi ve hukuk atılımlarımızı sürdüreceğiz. Şiarımız adalettir. İlkemiz insan onurunu yükseltmektir. Geçmişin kavgalarına, meselelerine takılıp kalmayacak, suni gündemlerle vakit kaybetmeyeceğiz. Kardeşane duygularla, güç birliği içerisinde hedeflerimize yoğunlaşıp, hizmet yolculuğumuzu daha da kararlı bir şekilde sürdüreceğiz."

- "Başarılarımızı yeni anayasa ile taçlandıracağız" 

İlk kez sivil bir anayasa yapmanın şerefli görevine talip olduklarına işaret eden Davutoğlu, mesajında, "Türkiye'nin ve Meclis'in en büyük siyasi partisi ve görevinin başındaki Hükümet olarak, 2002 yılından bu yana devam eden başarılarımızı inşallah yeni anayasa ile taçlandıracağız. Geniş çerçeveli bir uzlaşı anlayışı ve katkılara açık bir çalışma pratiğiyle hazırlayacağımız yeni anayasa, Türkiye'yi tam manasıyla ileri demokrasi normlarına taşıyacak, her vatandaşımızın iftihar edeceği, her vatandaşımızın sahipleneceği bir siyasi sözleşme olacak" ifadelerini kullandı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği sürecindeki olumlu gelişmelerin demokrasi vizyonuna yeni yılda yeni katkılar yapacağını belirtti. 

Türkiye-AB Zirvesi sonrasında yeniden ivme kazanan AB sürecinin, müzakerelere açılan 17 numaralı Ekonomik ve Parasal Politika Faslıyla somut bir ilerleme kaydedildiğinin altını çizen Davutoğlu, ileriki günlerde AB perspektifini daha ileri noktalara taşıyacaklarını ve ileri adımlar atacaklarını ifade etti. 

- "Huzurumuzu, kardeşliğimizi kimse bozamayacak"

Türkiye'nin 2016 yılına pek çok olumlu gelişme ve büyük umutlarla girdiğini ancak hala terörden medet uman bazı kesimin nafile çabalarını sürdürdüğünü vurgulayan Davutoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Hendek siyasetiyle insanlarımıza acı çektiren bu şiddet sarmalına son vereceğiz. Siyaseti terörize eden, devlet ile milletin arasına girmek isteyen, şiddet ve nefretle vatandaşlarımızı taciz eden tezgahları, tuzakları bertaraf edeceğiz. Biz sonsuza kadar hukuk ve adaletin meşalesini taşıyacağız. Bu vesileyle bir kez daha vurgulamak isterim ki huzurumuzu, kardeşliğimizi kimse bozamayacak. İçeride ve dışarıda ülkemiz üzerinde operasyon düşünenler Türkiye'yi zaafa uğratamayacak. Türkiye, demokrasi, insan hakları ve kalkınma yolundaki çabasını yeni başarılarla taçlandırdıkça da sadece kendi sınırları içerisinde değil, bölgesinde ve dünyada da bir istikrar ve güç merkezi olacak."

 

 


Etiketler; #Ahmet Davutoğlu
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.