CHP'li Sezgin Tanrıkulu'dan TBMM'ye hava kirliliği araştırma önergesi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığına sunduğu önergede, hava kirliliğinin araştırılmasını istedi.

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'dan TBMM'ye hava kirliliği araştırma önergesi
06 Nisan 2016 Çarşamba 10:56

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığına hava kirliliğinin araştırılması konusunda bir önerge sundu. CHP'li milletvekilleri tarafından da imzalanan önergenin gerekçesinde, Türkiye’de ölçümlerin Dünya Sağlık Örgütü ölçütlerine göre yapılmadığı savunuldu.

Türkiye’de hava kirliliğine neden olan partikül madde oranının, 81 ilin 50’sinde güvenilir limitlerin çok üzerinde olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Türkiye’de kentlerde yaşayan insanların yüzde 99,7’si bu partikül maddelere normalin çok üzerinde maruz kalmaktadır. Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) hava kalitesi limiti dikkate alınarak yapılan değerlendirmede ise Türkiye genelinde sadece Çankırı’nın limitin altında değerlere sahip olduğu görülmüştür. Yılda 250 günden fazla limitin aşırı üzerinde PM10 ölçümü yapılan iller ise Samsun, Bursa, Manisa, İstanbul, Adana ve Kayseri olarak belirtilmiştir. Türkiye’de klasik hava kirleticilerinin tümü ölçülmemektedir. Ülkemizde yalnızca SO2 ve PM10 tüm illerde ölçülmektedir. Diğer klasik hava kirleticilerinin ölçüldüğü il ve istasyon sayısı sınırlıdır. Hükümet hava kirliliğini önleme konusunda ivedi olarak adım atmalı ve hava kirleticileri için DSÖ tarafından önerilen sınır değerlerin kullanılmasını sağlamak amacıyla yasal düzenleme yapılmalıdır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.