CHP'li Tezcan'dan Rabia Çıkışı; Türkiye İhvan'a teslim edilemeyecek kadar büyüktür

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın Rabia açıklamasına karşı yeni bir açıklamada bulundu. Tezcan, Rabia işaretinden CHP olarak rahatsız olduklarını ifade ederek, "Rabia İhvan hareketidir ve Türkiye, İhvan’a teslim edilemeyecek kadar büyük ve önemli bir güçtür. Türkiye’nin geleceği orada yoktur. " dedi.

CHP'li Tezcan'dan Rabia Çıkışı; Türkiye İhvan'a teslim edilemeyecek kadar büyüktür
07 Haziran 2017 Çarşamba 17:57

AK Parti ile CHP arasıdaki Rabia tartışması devam ediyor. CHP MYK Toplantısı Sonrasında açıklamalarda bulunan parti sözcüsü Bülent Tezcan, CHP'nin Rabia işaretinden ciddi rahatsızlık duyduğunu dile getirdi. 

Kılıçdaroğlu’nun hükümete yaptığı “Rabia işareti” çağrısına AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın verdiği “Sayın Kılıçdaroğlu tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devletten rahatsızlık duyuyorsa bu onun bileceği iştir” yanıtı sorulan Tezcan, şöyle konuştu:

“Rabia işaretinin arkasında ifade ettikleri tek millet, tek bayrak, tek vatan ilkelerinden herhangi bir şekilde bizim rahatsız olmamız düşünülemez. Tam tersine ‘Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık’ dedikleri zaman ona karşı en yüksek sesle karşı çıkan CHP’ydi. O işaretin, aslında bir başka hevesin işareti olduğunu biliyoruz. Anlattıkları şey, hiçbir biçimde Türkiye’nin bütünlüğünü, birliğini, beraberliğini korumaya dönük bir ideolojik yaklaşımın işareti değildir."

Türkiye İhvan'a teslim edilemeyecek kadar büyüktür

Rabia işaretinin İhvan hareketine ait olduğunu dile getiren Tezcan, "Rabia işareti, İhvan’ın uluslararası işareti olarak ortaya çıkmıştır. İhvan hareketidir ve Türkiye, İhvan’a teslim edilemeyecek kadar büyük ve önemli bir güçtür. Türkiye’nin geleceği orada yoktur. Neye karşı çıktığımız, çok açık. Türkiye’de laik cumhuriyet kültürü yerine İhvan kültürü yerleştirmek isteyenlerin, bugün Türkiye’yi hangi felaketin eşiğine getirdiğini görüyoruz. Rabia işareti, o ideolojinin işaretidir. İhvan anlayışının işaretidir. O semboller onun için ortaya atıldı. O semboller ortaya ilk çıktığında ve Türkiye’de ilk defa Sayın Erdoğan, bu sembolü kullanmaya başladığında henüz daha ağzında o sözler yoktu. Sonradan söylenen bu sözlerle o yaklaşım, meşru gösterilemez.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.