Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, başkanlık sistemi için tarih verdi

Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Mustafa Şentop, yeni anayasa metninin 10 gün içersinde biteceğini, 330 sayısına ulaşıldığı taktirde, referandumun yapılabileceğini ifade etti. Şentop, başkanlık sistemi için referandumun tarihini de verdi.

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, başkanlık sistemi için tarih verdi
13 Ekim 2016 Perşembe 19:56

Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Mustafa Şentop, başkanlık sistemi, yeni anayasa çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Mustafa Şentop, yeni Anayasa metninin 1 hafta 10 gün içinde olgunlaşabileceğini 330'u bulduğu takdirde de 2017 ilkbaharında referandumun yapılabileceğini ifade etti.

AK Parti Milletvekili Musta Şentop, yeni anayasa metninin düzenlendiğini ve 10 gün içerisinde tamamlanacağını ifade ederek, "AK Parti'nin yeni anayasa ile ilgili çalışması aslında hazır. Çeşitli değişiklikler yapıldı. Son olarak da 15 Temmuz'dan sonra 3 parti arasında bir çalışma yapıldı. AK Parti de metnini gözden geçirmiş oldu. Bir hafta 10 gün içinde bir metin hazırlanmış olur. AK Parti'nin önerisi başkanlık sistemi idi. Yarı başkanlık ve partili Cumhurbaşkanlığı başkanlık olmadığı takdirde düşünülecek modellerdi bize göre. Parlamentoda görüşülecek ve 330'un üzerinde oy alması halinde referanduma sunulacak bir tekliften bahsediyoruz." şeklinde konuştu. 

Referandum ne zaman yapılacak?

Mustafa Şentop, anayasa metninin tamamlanmasının ve 330 sayısının yakalanmasının ardından referandumun yapılabileceğini, 2017 ilkbaharında bunun gerçekleşebileceğini ifade etti.

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, başkanlık sistemine referandumda evet çıktığı taktirde, "Önce bir esas metnin ortaya çıkması lazım, yol haritası belirlenir. 2019'a kadar beklenebilir. geçici madde ile bir geçiş dönemi olabilir veya bir seçim olabilir. Bunların hepsi mümkün olan şeyler" şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.