AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kan, “İslam adının kullanılarak yapıldığı suçlara karşı gelmeliyiz”

Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, Londra'da katıldığı Türken Vakfı iftarında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kan, “Terör gruplarının İslam adını kullanarak işlediği suçlara karşı gelmemiz gerekiyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kan, “İslam adının kullanılarak yapıldığı suçlara karşı gelmeliyiz”
15 Haziran 2017 Perşembe 12:45

Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, Londra'da Türken Vakfı iftarına katıldı. İftarda konuşma yapan Kan, “Terör gruplarının İslam adını kullanarak işlediği suçlara karşı gelmemiz gerekiyor” dedi. Kan, İngiltere’de meydana gelen terör olaylarından ve dün geceki yangından etkilenenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

“Türkiye’deki kardeşleriniz sizin için dua ediyor, sizin için buradalar. Bu trajedi sonucunda ortaya çıkan çok insanca ve iyi bir şey vardı. Yangından etkilenen insanlara yardım etmek için ilk koşan insanlar Müslümanlardı. Müslüman topluluğun buradaki gücünü görmekten memnuniyet duyuyorum. Kardeşim Afzal ile birlikte meclise seçilen birçok Müslüman milletvekilinin varlığı da burada ne kadar güçlü bir Müslüman topluluğunun olduğunu gösteriyor.” diye konuşan Kan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dinimizle hiçbir alakası olmayan terör gruplarının İslam adını kullanarak işlediği suçlara karşı gelmemiz gerekiyor. Bu yüzden bir olup bu grupların dinimizin adını lekelemelerine müsaade etmemeliyiz. Görüyoruz ki bazıları İslam ile terörü eşleştiren bir bilgi üretimi çabası içerisinde. Bu kabul edilemez. Dinimize göre bir insana zarar vermek tüm insanlığa zarar vermek demektir. Bu yüzden insanlara, bizim için Manchester’da, Londra’da, Brüksel’de, Nice’te, Kabil’de, Filistin’de ya da İstanbul’da kaybedilen bir hayatın birbirlerinden farklı olmadığını söylememiz gerekiyor.”

Yemeğe AK Parti Ankara milletvekili Aydın Ünal, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, İşçi Partisi milletvekili Afzal Khan, Türken Vakfı İngiltere Başkanı Hakan Camuz, Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu ve İngiltere Müslüman Konseyi Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı Miqdaad Versi'nin yanı sıra Londra'daki inanç gruplarının temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyenler, iş adamları ve öğrencilerin de aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.


Etiketler; #AK Parti
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.