YÖKDİL sınav giriş belgesi yayımlandı

YÖK tarafından 5 Mart 2017 Pazar günü ilki gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil YÖKDİL Sınavı sınav giriş belgesi yayımlandı.

YÖKDİL sınav giriş belgesi yayımlandı
27 Şubat 2017 Pazartesi 19:55

YÖKDİL (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı) için geri sayım başladı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenecek olan ve bu yıl ilki yapılacak olan YÖKDİL sınavı 5 Mart 2017 Pazar günü 35 sınav merkezinde saat 9.30'da başlayacak. Sınava, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar, yabancı dil seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar katılacak.

YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanacak, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek. Sınavda adaylara, çoktan seçmeli ve 5 (beş) cevap şıklı 80 (seksen) adet soru sorulacak ve 180 (yüz seksen) dakika sınav süresi verilecek. Adaylar sınavda yapacakları işaretlemeler ve yazacakları yazılar için yanlarında, koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurmalıdır.

YÖKDİL Sınav Giriş Belgesi almak için TIKLAYINIZ.

Örnek Sorular-1 için buraya TIKLAYINIZ.

Örnek Sorular-2 için buraya TIKLAYINIZ.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.