YÖK'ten, yabancı dil sınavının geçerlilik süresine ilişkin açıklama!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yabancı dil sınavları KPDS, ÜDS, e-YDS ve YDS gibi yabancı dil sınavlarının geçerlilik süresine ilişkin açıklama yaptı.

YÖK'ten, yabancı dil sınavının geçerlilik süresine ilişkin açıklama!
16 Ağustos 2016 Salı 13:19

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığı yabancı dil sınavlarına ilişkin açıklama yaptı. YÖK, KPDS, ÜDS, e-YDS ve YDS gibi yabancı dil sınavlarının geçerlilik sürtesi için açıklama yaptı ve sınav sonuçlarının geriye doğru 5 yıl için geçerli olacağını kaydetti.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, KPDS, ÜDS, YDS gibi yabancı dil sınav sonuçlarının, üniversitelere ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerin yabancı dil sınıfları ile yabancı dil derslerinin değerlendirilmesinde, geriye doğru 5 yıl için geçerli olacağı ifade edildi.

YÖK, söz konusu açıklamasında 5 yıllık düzenlemenin, öğretim üyelerini ve doçentlik başvurularını kapsamadığını da ayrıca belirtti.

İşte YÖK'ün söz konusu açıklaması:

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.