YÖK, STS kararını verdi

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) yaptığı yazılı açıklamada Seviye Tespit Sınavı (STS) kararını duyurdu. Denklik Komisyonu tarafından hakkında STS kararı alınmamış kişiler de sınavlara katılabilecek.

YÖK, STS kararını verdi
20 Mayıs 2016 Cuma 16:08

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) yaptığı yazılı açıklamada Seviye Tespit Sınavı (STS) kararını duyurdu. Denklik Komisyonu tarafından hakkında STS kararı alınmamış kişiler de sınavlara katılabilecek.

Seviye Tesbit Sınavı (STS) yılda bir kez Anadolu Üniversitesi tarafından yapılıyor. Anadolu Üniversitesi bu sınavı mühendislik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, Türk dili ve edebiyatı, yılda iki kez Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince tıp doktorluğu, yabancı dil, diş hekimliği, öğretmenlik meslek bilgisi alanlarında yapıyor.

YÖK STS için verdiği kararla Denklik Komisyonunca, hakkında STS kararı alınmamış kişilerin de mevcut sınavlara katılabilme hakkı verildi. STS kararı erilmeyen bu kişiler için diploma denklik başvuruları STS kararıyla sonuçlandığı takdirde, Seviye Tespit Sınavı sonuçlarının geçerli olması kararlaştırıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.