YGS başvuruları başladı

Milyonlarca adayın merakla beklediği YGS başvuruları bugün başladı. Peki YGS başvuruları nereden yapılacak?

YGS başvuruları başladı
06 Ocak 2016 Çarşamba 12:16

ANKARA (AA) - 13 Mart 2016'da yapılacak YGS başvuruları 6 Ocak itibariyle başladı. Başvurular 20 Ocak 2016 günü sona erecek. Halihazırda liselerin son sınıflarında okuyan öğrenciler kendi okullarında YGS başvurularını gerçekleştirebilecekler. Bir orta öğretim kurumundan mezun olan veya açık lisede okuyan öğrenci ise ÖSYM'nin belirlediği sınav başvuru merkezlerine başvurabilir.

Üniversiteye girişteki birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvurular başladı. 

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu ile aday başvuru formuna, verilen süre içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişilebilecek. Kılavuzun satışı yapılmayacak.

Başvurular 20 Ocak'ta sona erecek.

İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, 20 Ocak 2016 saat 23.59'da sona erecek. Ücret ödeme için son tarih ise 21 Ocak 2016 olarak belirlendi.

Kılavuza göre, 2016-2017 öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme veya ilgili kurumlarca yapılacak özel yetenek sınavı sonucuyükseköğretim programlarına yerleştirme işlemine alınacak tüm adayların, 2016-ÖSYS'ye başvuru yapmaları gerekiyor. 

2015-2016 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri son sınıfında okuyan öğrenciler, ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar, ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar YGS'ye başvuruda bulunabilecek.  

Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında öğrenim gören adaylar, başvurularını kendi okullarından yapacak. Okulu başvuru merkezi olmayan adaylar, okul müdürü tarafından ÖSYM tarafından belirlenen başvuru merkezine yönlendirilecek. 

Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav veya sınavsız geçiş ya da her iki başvuru ücretini de yatırarak başvurularını tamamlayacak. Ücretini belirlenen süre içerisinde yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından, sisteme girilen başvuru bilgileri geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacak. 

Sınav ücretleri

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya olacaklar, bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın programların uygulandığı meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarına sınavsız yerleştirilmek için yarından itibaren 20 Ocak'a kadarÖSYS'ye başvurabilecek. 

Adaylar YGS için 55 lira, sınavsız geçiş için 15 lira yatıracak. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.