Üniversite tercihleri yapacaklara müjdeli haber Google tercih robotu erişime açıldı

LYS sonrası adayların en çok zorlandığı konu üniversite tercihleri oluyor. Google'dan YGS ve LYS puanı ile tercih yapacak adaylara kolaylık saplayacak bir uygulama olan google tercih robotunu aktif hale getirdi. Üniversite tercih robotu ile adaylar rahatlıkla tercih yapabilecek. Google tercih robotu ile ilgili detaylar haberimizde.

Üniversite tercihleri yapacaklara müjdeli haber Google tercih robotu erişime açıldı
28 Haziran 2016 Salı 22:27

Yüzbinlerce öğrencinin girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı (2016 LYS) geçtiğimiz hafta yapılan Edebiyat Coğrafya sınavı sonrası sona erdi. Sıava giren üniversite adayları, sınav stresini üstlerinden atarken, bu sefer de tercih telaşına düştü. Adayların en çok merak ettiği LYS tercih robotu oluyor. Daha önceden LYS puan hesaplama yapan üniversite adayları, hesapladıkları puan ile hangi üniversiteye yerleşeceklerini merak ediyorlar. Üniversite adaylarına bir müjde de google'dan geldi. Google, üniversite tercihi yapacak adaylar için Google lys tercih robotunu aktif hale getirdi. Peki Google lys tercih robotu nedir, nasıl kullanılır ile ilgili detaylar haberimizde?

GOOGLE'ın üniversite tercihi yapacak adaylara sunduğu olanaklara bir yenisi daha eklendi. Google LYS tercih robotu ile, üniversite tercihi yapacak adaylara büyük kolaylık sağlamayı hedefliyor. Üniversite tercihi yapacak adaylara, rehberlik hizmeti sağlamayı hedefleyen Google tercih robotu, kısa bir süre önce erişime açıldı. Peki tercih yapacak adaylar Google tercih robotunu nasıl kullanacak?

Google, üniversite seçimim isimli uygulamada tercih yapacak adayların işini kolaylaştırmak için kolay ve basit bir arayüze sahip. YGS sınavı sonrasında da erişime açılan uygulamaya girmek için google hesabınızın olması gerekiyor. Google’ın YGS ve LYS sınavına giren öğren öğrencilerin kolay yoldan üniversite tercihi yapabilme olanağını ortaya koyan Google, aynı zamanda öğrencileri psikolog ve kariyer uzmanlarıyla görüştürülebiliyor. Google hesabı ile kullanılabilen uygulama, Google hesabı olmadan da erişilebilecek internet sitesinde, üniversiteler hakkında bilgiler veriliyor. Üniversite seçimi ve üniversite sınavları hakkında Hangouts üzerinden canlı bağlantı hizmeti sunan internet sitesinde öğrenciler, psikologlar ve kariyer uzmanlarıyla görüşebiliyor. Google tercih robotunu kullanmak isteyen öğrenciler https://universitesecimim.withgoogle.com/ adresinden ‘Üniversite Seçimim‘e erişebilirler.

GOOGLE YGS LYS tercih robotuna girmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.